'Avusturya'

Kovid-19 Önlemleri Karşıtı Gösteriye Katılan Okul Müdürü Görevden Alındı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 16 Ocak’ta düzenlenen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri karşıtı gösteriye katılan ve protestoda maske takmadığı tespit edilen okul müdürünün görevine son verildi.

Fotoğraf: Aşkın Kıyağan / @AA

Yukarı Avusturya Eyaleti Eğitim Bakanlığı, bölgelerindeki Grieskirchen kasabasında bulunan bir ilkokulda müdürlük yapan kişinin sosyal medyada yayılan görüntüleri üzerine harekete geçti. Bakanlık, okul müdürünün, Kovid-19 önlemleri karşıtı gösteriye katıldığı, protestoda maske takmadığı ve okulda da maske kuralına uymadığına yönelik şikayetler olduğu gerekçesiyle müdürlük görevine son verildiğini duyurdu.

Kasabada müdürlük yaptığı okulun dışında iki okulun da yönetim kurulunda yer alan Avusturyalının, bir başka okula öğretmen olarak atandığı bildirildi.

Okul müdürü, hakkında çıkan suçlamalara tepki göstererek, gösteriye boş zamanında katıldığını, gösteri dışarıda yapıldığı için maske kullanma zorunluluğunun bulunmadığını, okulda ise Kovid-19 önlemlerine uyduğunu söyledi.

Başkent Viyana’da 16 Ocak’ta düzenlenen Kovid-19 tedbirleri karşıtı protesto gösterisinde çok sayıda eylemci maske ve mesafe kuralına uymamış, polis 20 kişiyi kısa süreli gözaltına alınmış, 310 kişiye cezai işlem yapılmıştı.

Maske Takmayan Öğretmenlere Uzaklaştırma

Avusturya’da daha önce de 3 öğretmen, Kovid-19 önlemleri kapsamında sınıfta maske kullanma zorunluluğuna karşı çıktıkları gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

Viyana Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, başkentin 20. bölgesinde bulunan bir okulda görev yapan 3 öğretmenin bütün görüşmelere rağmen maske düzenlemesine karşı çıktıkları için haklarında inceleme başlatıldığı aktarılmıştı.

FFP2 Maske Kullanmayanlara 25 Avro Ceza

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, geçtiğimiz ay Kovid-19 salgınıyla mücadele tedbirlerini protesto edenlerin, gösterilerde mesafe ve maske kuralına uymamaları durumunda polisin tolerans göstermeyeceğini ve bu kişilere 500 Avroya kadar para cezası verileceğini açıklamıştı. 

Öte yandan, Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 25 Ocak’tan itibaren toplu taşıma araçları ve kapalı alanlarda zorunlu hâle gelen FFP2 maskesi kullanma kuralına uymayanlara da 25 avro ceza kesileceği belirtilmişti. (AA, P)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler