'Kovid-19'

Almanya’da İlkokul Öğretmenleri Bugünden İtibaren Aşılanacak

Almanya'da ilkokul öğretmenlerinin bugünden itibaren yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılanmasına başlanacağı bildirildi. 

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Sağlık Bakanı Jens Spahn, Twitter’dan, Kovid-19 aşılama sıralamasına ilişkin düzenlemede yapılan değişiklikle ilgili açıklamada bulundu. Spahn, “Kreşlerde, çocuk bakımında ve ilk ve özel okullarda çalışanlar yarından itibaren eyaletlerde aşılanabilecek. Bununla ilgili düzenleme o zaman yürürlüğe girecek. Bu, maske (takmanın) ve mesafenin her zaman mümkün olmadığı yerlerde ek bir güvence sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Almanya’da Sürekli Aşı Komisyonunun tavsiyesiyle aralıkta açıklanan aşılama programında, “öncelikli grupların” yer aldığı planlamada öğretmenler ve eğitmenler, 60 yaşın üzerindekiler, perakende sektöründe çalışanlar ve devlet kurumlarında önemli pozisyonlarda bulunanlar 3. grupta yer alıyordu.

Almanya’da yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında geçerli olan tedbirler  7 Mart’a kadar uzatılmıştı. Başbakan Merkel, kendisinin okulların 1 Mart’ta açılmasından yana olduğunu ancak federal bir sistemi bulunan Almanya’da bu konunun eyaletlerin yetkisinde olduğuna dikkati çekerek, okulların ve kreşlerin açılmasına ilişkin kararın eyalet yönetimlerinin vereceğini açıklamıştı.

Birçok eyalette ilkokullarda ve kreşlerde yüz yüze eğitime 22 Şubat’ta yeniden başlandı. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler