'Hessen Seçimleri'

Hessen’de İslami Cemaatlerden Seçime Katılım Çağrısı

İslami cemaat temsilcileri Almanya’nın Hessen eyaletinde 14 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçimlere katılım çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Shutterstock / roibu

2021 yılı Almanya’da birçok seçimin gerçekleşeceği bir yıl olacak. Bu nedenle bu sene “süper seçim yılı” olarak anılıyor. Almanya’da federal seçimlere ek olarak, Baden-Württemberg, Berlin, Mecklenburg-Vorpommern, Renanya Palatina, Saksonya-Anhalt ve Türingya’da eyalet seçimleri gerçekleşecek. Hessen ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde ise yerel seçimler gerçekleşecek.

İslam Konseyi Hessen, Müslüman seçmenleri oy kullanma haklarını kullanmaya çağırdı. Konsey yerel seçimlere katılımın, kendi yaşam ortamındaki yerel yapı ve süreçlerdeki sosyal çeşitliliği yansıtmak açısından önemli olduğunu vurguladı. İslam Konseyi Hessen Başkanı İbrahim Gülsever, yaklaşan seçimler vesilesiyle, “Oy verme hakkı, tüm vatandaşların demokratik katılımı ve kendi ikamet ettikleri yerdeki kamusal yaşamı şekillendirmeleri için bir fırsattır.” ifadelerini kullandı. Bunun yanı sıra Müslümanların katılımının sağcı popülist partilerin belediyelerde güçlenmesini de engelleyeceği vurgulandı. Gülsever, “Yerel seçimlerde her oy, bu nedenle her şeyden önce sağ popülizme ve aşırı sağcılığa karşı bir oydur.” sözlerini ekledi.

DİTİB: “Kriz Döneminde Siyasi Katılım Her Zamankinden Daha Önemli”

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin (DİTİB) Hessen Eyalet Birliği de seçimlere katılım çağrısı yapıyor. Dernek basın açıklamasında “Allah’a ve diğer insanlara karşı sorumluluklarının bilincinde olarak, oy kullanma hakkına sahip tüm vatandaşlar, adalet ve çeşitliliğin yanı sıra kamu yararı için anayasal ve demokratik ilkeler için ayağa kalkmalı.” ifadelerini kullandı. Bu bağlamda kurumun Müslümanları seçimler hakkında bilgilendireceği ve toplum için siyasi sorumluluk ve katılımın önemini vurgulayacağı bildirildi. Son olarak, “Pek çok krizin yaşandığı bu gibi zamanlarda, siyasi katılım sağlamak, siyasi sorumluluk almak ve merkez demokrasiye yakın sorumluları demokratik yollarla güçlendirmek her zamankinden daha önemlidir.” ifadelerini ekledi.

ZMD: “Cuma Hutbesinde Katılım Çağrısı Yapılacak”

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi’nin (ZMD) Hessen Eyalet Derneği seçimler vesilesiyle “Benim Oyum Katkı Sağlar!” kampanyası başlattı. ZMD Hessen Başkanı Said Barkan seçime katılım hakkında şunları söyledi: “Hessen’deki Müslümanlar ‘Burası bizim vatanımız’ demiş olurlar. Buna göre, Hessen’deki Müslümanları burayı tüm insanlar için daha iyi hâle getirmek için her düzeyde yardım etmeye davet ediyoruz”. Barkan, erken bir aşamada, pandemi sebebiyle posta yoluyla oy kullanma seçeneğini topluma anlattıklarını söyledi. Bunun yanı sıra ZMD’e bağlı camilerde cuma günü sandık başına gitmek için hutbelerde çağrıda bulunulacağını ekledi. (eh)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler