'Avustralya'

Avusturalya’da İlk Kez Aşırı Sağcı Bir Grup Terör Örgütleri Listesinde

Avustralya, Neonazi grubu Sonnenkrieg Division'ı terör örgütleri listesine aldı. Yeni düzenleme ile İngiltere merkezli aşırı sağcı grup mensuplarının terör örgütü üyeliği suçuyla tutuklanması mümkün olacak.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

İngiltere merkezli Neonazi grubu “Sonnenkrieg Division” (SKD) Avustralya’da  terör örgütü listesine alındı. SKD böylece ülkede terör örgütü olarak tanınan ilk aşırı sağcı grup oldu.

22 Mart’ta gerçekleşen gelişmeyle ilgili olarak İçişleri Bakanı Peter Dutton, SKD’nin terör örgütleri listesine alınmasının hükûmetin şiddet ve aşırılıkla mücadelede girişimlerini artırma çabalarının ardından geldiğini söyledi. Dutton, “SKD, yaşam tarzımıza ve ülkemize ciddi zarar vermeye çalışan, terörist aktörleri cesaretlendiren ve şiddet içeren bir ideolojiye bağlıdır.” dedi.

“Aşırılık Yanlılarına İlham Veriyorlar”

İngiltere de SKD’yi Şubat 2020’de resmen yasaklamıştı. İçişleri Bakanı Dutton, SKD mensuplarının İngiltere’de terörü teşvik etmek, terörist saldırıya hazırlanmak, terörist materyalleri bulundurmak ve yaymak da dahil olmak üzere çok sayıda suçtan hüküm giydiğini hatırlattı. Dutton, SKD’nin terörizmi desteklemesi ve teşvik etmesiyle dünya çapında aşırılık yanlılarına ilham verme potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.

Aşırı sağcı grubun terör örgütü listesine alınmasıyla ülkedeki grup üyeleri tutuklanabilecek. Avustralya’da yasaklı örgütlere destek verenler, 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler