'Fransa'

Fransa İslam Toplumu Milli Görüş Başkanı Sarıkır, Ölümle Tehdit Edildi

Fransa Millî Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG) Başkanı Fatih Sarıkır, ölümle tehdit edildiğini açıkladı.

Fotoğraf: Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG) Genel Sekreteri Fatih Sarıkır

“İlkeler Şartnamesi”ni imzalamayı reddetmesi nedeniyle son dönemde hükûmet yetkilileri tarafından hedef gösterilen Fransa Millî Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG) Başkanı Fatih Sarıkır,  Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ölüm tehdidi içeren mektup aldığını ve buna ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

“Son zamanlarda Müslüman topluma yönelik saldırıların artmasından duyduğum büyük kızgınlığımı ve korkumu belirtiyorum.” şeklinde konuşan Sarıkır, cami duvarlarına İslam karşıtı yazılar yazılmasının, camileri kundaklama girişimlerinin, Müslümanlara karşı tehdit ve hakaretlerin arttığını kaydetti. Sarıkır, zarar veren bu durum karşısında kolektif farkındalık çağrısı yaptığını aktardı.

Fatih Sarıkır, ölümle tehdit edildiği mektubun fotoğrafını da paylaştı.

Mektupta ölüm tehdidin yanı sıra, “Fransa‘da bulunan veya yurt dışında operasyonda olan” bir grup askerin, “vatanını” ve “Fransız kimliğini” korumak istediği belirtilerek, “Çok geç olmadan eyleme geçecekler. Böylece maruz kaldığımız korkunç her şey bitecek.” ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetçiler Partisi’nin (Les Républicains) Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Guillaume Peltier, konuk olduğu bir TV yayınında, CIMG de dâhil olmak üzere “İlkeler Şartnamesi”ne imza atmayan kuruluşların feshedilmesi gerektiğini söylemişti.

Geçtiğimiz ay ise aşırı sağcı grup “Generation Identitaire”in feshedilmesinin ardından grubun önde gelen isimlerinden Damien Rieu içerisinde “İlkeler Şartnamesi”ne destek vermeyen kuruluşlara ait camilerin yer aldığı bir harita oluşturmuş ve bu haritayı Twitter hesabından takipçileri ile paylaşmıştı. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler