'Polis Şiddeti'

Berlin Teknik Üniversitesi, Polis Teşkilatındaki Şiddet Olaylarını Araştıracak

Berlin polis teşkilatındaki olası ırkçılık ve ayrımcılık sorunu artık Berlin Teknik Üniversitesi tarafından araştırılıyor. 

2 Haziran 2021
Fotoğraf: Shutterstock | Değişiklikler: Perspektif

Almanya’da bulunan Berlin Teknik Üniversitesi (Alm. Technische Universität Berlin), polis teşkilatındaki ırkçılık ve ayrımcılık sorunu hakkında bağımsız bir çalışma oluşturacak. Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Geisel (SPD), geçtiğimiz cuma günü duyurduğu, 1 Haziran’dan itibarıyla başlayan bir yıllık araştırma sözleşmesini yayınladı. Berlin eyaleti, Federal İçişleri Bakanlığının Alman Polis Üniversitesi’ni (Alm. Deutschen Hochschule der Polizei) düzenlemekle görevlendirdiği polis memurlarının günlük yaşamdaki motivasyonları, tutumları ve şiddeti üzerine federal bir araştırmaya da katılıyor.

Araştırma, Aşırı Eğilimlerle Mücadelenin Bir Parçası

Duyurulan bu araştırma, geçen yılki olası aşırılıkçı eğilimlerle mücadele etmek için on bir maddelik bir planın parçası. Geisel, soruşturmanın polisin “ırkçılık ve ayrımcılıktan etkilenen” gruplar tarafından nasıl algılandığını göstermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, polis teşkilatındaki gündelik hayatı ve belirli süreçleri aydınlatmanın yanı sıra teşkilat yapılarını da tasvir etmelidir. Polis Sendikası (GdP), soruşturmanın hedeflerinin önyargılı olmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu: “Çalışmanın tasarımı belirleyici olacak, ancak biz henüz bunun hakkında bilgilendirilmedik. Sonuçların nihai olarak nasıl sınıflandırıldığı ve bunlardan ne sonuç çıktığı da oldukça önemli.”

Polis Şiddeti Tartışmaları

Polis şiddeti vakaları, üzerine çalışılmamış izole bir konu değil. Konuyla ilgili bir başka araştırma, polis memurlarının ırkçı davranışlarının sayısız göstergesini ortaya koyuyor. “Görevdeki Polis Memurları Tarafından Fiziksel Yaralanmalar” çalışması için 2018 yılından bu yana toplam 3370 kişi sorgulandı ve 63 uzman görüşmesi yapıldı. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında yeniden değerlendirilen veriler, ayrımcı davranış açısından incelendi. En son yaşanan bir olaya dair bir video kaydında, iki polis memurunun 43 yaşındaki Duisburglu bir adamı dizini yere dayayarak üzerinden bastıklarını ve arkadan kelepçelediklerini gösteriyor. Duisburglu kişi yapılan muamelenin canını yaktığını söyleyerek bağırıyor. Duisburg’daki bu polis operasyonu sosyal medyada tepkiyle tartışıldı ve polis orantısız şiddet uygulamakla suçlandı. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler