'2021 İzin'

Düsseldorf Havaalanında Uçuş İptali Paniği

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde okulların tatil olmasıyla birlikte bölgede yaşayan birçok kişi tatil için havalimanlarının yolunu tuttu. Düsseldorf’tan Türkiye’ye planlanan uçuşlardan bazılarının iptali, havalimanında kargaşaya sebep oldu.

Fotoğraf: Shutterstock / Andrey Armyagov

Almanya’da Türkiye kökenlilerin en yoğun olduğu Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yaz tatili başladı. Pandemi nedeniyle tatilin nasıl gerçekleşeceğinin belli olmaması nedeniyle bazı havayolu şirketleri tatil dönemindeki uçuşları uygun şekilde koordine edemedi. Düsseldorf Havalimanı’ndaki Pegasus Havayolu şirketi de bunlardan biri.

Pegasus, 2 Temmuz Cuma günü Düsseldorf’tan 17 uçuş planlarken havalimanında ancak 2 kontuar açtı. Pandemi kuralları gereği test ve aşı belgelerinin kontolü gibi ek kontrollerin de etkisiyle havalimanında uzun kuyruklar oluştu. Uçuşlarda yaşanan gecikmeler nedeniyle yolcular öfkelendi. Bekleyen yolcuların gittikçe öfkelenmesi sonucu bazı yolcular kontuarları tekmeledi, görevliler ise korkup içeri kaçtı. Ortamın gittikçe gerilmesi üzerine polis duruma müdahale etti. Birçok yolcu, tatilin ilk gününü havalimanında geçirmek zorunda kaldı.

Pegasus, öncelikle 4 seferi iptal etti. Daha sonra 4 seferin daha ertelendiğini, bazı uçuşların da Köln, Münster ve Frankfurt gibi şehirlere kaydırıldığını açıkladı. Cumartesi günü yapılacak olan 5 sefer daha iptal edildi. Birçok yolcu, ertelenen ve iptal olan seferler yüzünden mağdur oldu. Olayın ardından Düsseldorf Havalimanı işletmesi, tekrar benzer olayların yaşanmaması için Pegasus ile görüşüldüğünü açıkladı.

Pegasus Havayolu Şirketinden Açıklama

Pegasus ise cumartesi günü konuyla ilgili şu açıklamayı gerçekleştirdi: “2 Temmuz 2021 Cuma günü Düsseldorf Uluslararası Havalimanı’nda hizmet aldığımız handling şirketinin, planlanan uçuşlarla ile ilgili 1 ay öncesinden bilgisi ve onayı olmasına rağmen, uçuş günü sabahı 12 çalışanının rapor alarak göreve gelmemesi ile yaşanan personel yetersizliği nedeniyle, Düsseldorf’tan Türkiye’ye olan uçuşlarımızda elimizde olmayan iptal ve aksaklıklar meydana gelmiştir.”

Havayolu şirketi, aksaklık sebebiyle bugün gerçekleşmesi gereken uçuşların da rotalarının değiştiğini aktardı. Yapılan açıklamaya göre uçuşlar Münster Osnabrück Havalimanı, Köln Bonn Havalimanı, Frankfurt Uluslararası Havalimanı ve Paderborn Lippstadt Havalimanı’na yönlendirildi. Gerçekleştirilemeyen uçuşların ise 3 Temmuz 2021 Cumartesi, 4 Temmuz 2021 Pazar, 5 Temmuz 2021 Pazartesi ve 6 Temmuz 2021 Salı günleri ilgili rotada ilave seferlerin gerçekleştirileceği duyuruldu. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler