'Kovid-19'

“Kovid-19 Aşıları, Birleşik Krallık’ta 60 Bin Kişinin Ölümünü Engelledi”

Birleşik Krallık'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının, 22 milyon Kovid-19 vakasını önlediği, 60 bin kişinin ise ölümünü engellediği tahmin ediliyor.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Birleşik Krallık Halk Sağlığı Kurumunun yayımladığı rapora göre, hesaplamalar, Kovid-19 aşılama programının bir sonucu olarak 60 bin ölümün ve 22 milyon 57 vakanın önlendiğini ortaya koydu. Ayrıca, aşıların 52 bin 600’den fazla kişinin hastaneye yatışını doğrudan önlediği düşünülüyor.

Raporda yer alan hesaplamalar, başka bir müdahale olmadığı varsayılarak, aşılar olmadan kaç kişinin enfekte olabileceğine veya öleceğine dayanıyor. Sağlık Direktör Yardımcısı Profesör Jonathan Van-Tam, rapora ilişkin yaptığı açıklamada, bunun gerçekten büyük başarı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

“İki İnişli Çıkışlı Dönem Daha Olası”

Van-Tam, 18-25 yaşları arasındakiler dahil, nüfusun daha yüksek bir oranının aşılanması durumunda, başka bir kapanmanın “çok daha düşük” olacağını ifade etti. Ülkede dördüncü Kovid-19 dalgasının olup olmayacağını ise henüz bilemeyeceğini söyleyen Van-Tam, “Umarım en kötüsü geride kalmıştır ancak sonbahar ve kış aylarında sadece Kovid-19 değil, grip ve diğer solunum yolu virüsleri yoluyla da bir veya iki inişli çıkışlı dönem geçirmemiz oldukça olası.” değerlendirmesinde bulundu.

Aşılama programına 8 Aralık 2020’de başlanan ülkede, Kovid-19 aşısının ilk dozunu yaptıranların sayısı 46 milyon 733 bin 115’e ulaşırken bunlardan 37 milyon 782 bin 252’sine ikinci doz aşı yapıldı. Birleşik Krallık’ta dün 31 bin 117 yeni vaka sayısı ve virüs nedeniyle 85 ölüm bildirilmişti. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler