'BELÇİKA'

Brüksel’de “Kağıtsızlardan” Oturum İzni Protestosu

Belçika'da resmi belgeleri olmadan yaşayan ve yasal olarak sisteme dahil olmak isteyen yaklaşık 200 kişi hükümeti protesto etti.

Belçika Kağıtsızlar Koordinasyonu (CSP) adlı sivil toplum kuruluşunun çağrısı üzerine yaklaşık 200 kişi, Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu (AP) önünde yer alan Lüksemburg Meydanı’nda bir araya geldi. Göstericiler, “Siyasi çıkmaz”, “Tek çözüm yasal düzenleme” yazılı afişler astı. “Dayanışma gösterin”, “Kağıtsızlarla dayanışma”, “Tehlikeli değiliz” gibi çeşitli sloganlar atan grup, Belçika hükümetinin göç politikasını protesto etti. Göstericiler, Belçika hükümetinden oturum izni almayı talep etti.

Yıllardır Yasal Oturumları Yok

Belçika’da “kağıtsız” olarak adlandırılan yaklaşık 150 bin kişi, yıllardır yasal oturum veya çalışma belgeleri olmadan ülkede yaşıyor. Oturum talepleri genellikle reddedilen “kağıtsızların” yaklaşık 400’ü, seslerini Belçika hükümetine duyurmak için aylardır Brüksel’in merkezindeki bir kilise ile üniversite kampüsünün bir bölümünde kalıyor. Son aylarda açlık grevi de dahil çeşitli eylemler yapan bu kişiler, Belçika devletinin kendileri için yasal düzenleme hazırlamasını istiyor. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Ceylan kızılkaya
    2021-08-12 15:42:25

    İyi günler öncelikle ben de altı yıldır kağıtsız ve hiçbir hakkı olmadan burada yaşamaya çalışan 20 yaşında genç bir kızım ve yasal olmayan yollardan herhangi bir şey veya sahtekarlık yapmadan kanuna uyup dosya hazırlayıp avukatım sayesinde Brüksel’e ilettim ve sekiz aydır sonucunu bekliyorum ama halen bir ses çıkmadı neden bu kadar uzatıp insanları mağdur ediyorlar biz sadece burada yaşama hakkı özgür irade ve özgürce yaşam için çalışmak, okumak ve aile kurmak istiyoruz bizi bir kağıt parçasına muhtaç etmeleri hiç adil değil bu yüzden Belçika tek değil bütün ülkeler insanları bu şekilde mağdur edip sokaklara döküyor oysaki bu insanların bir hakka sahip olup devlete zamanında vergi ve ödemeleri yapma imkanı vermesi lazım yoksa ülkenin değeri insanından daha az yıpranmış olur. Tesekurler

Son Yüklenenler