'Afganistan'

Afganistan’daki Krizin En Büyük Mağduru Çocuklar

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), yaklaşık 1 milyon Afgan çocuğun sağlığının yetersiz beslenme nedeniyle tehlike altında olduğunu ve tedavi edilmezlerse hayatlarını kaybedebileceklerini bildirdi.

23 Ağustos 2021 admin
Fotoğraf: timsimages.uk / Shutterstock.com

UNICEF İcra Direktörü Henrietta Fore yaptığı açıklamada Afganistan’da yaklaşık 10 milyon çocuğun hayatlarını devam ettirebilmeleri için insani yardıma ihtiyaç duyduklarını belirtti. Yaklaşık 1 milyon Afgan çocuğun sağlığının yetersiz beslenme nedeniyle tehlike altında olduğuna ve tedavi edilmezlerse hayatlarını kaybedebileceklerine işaret edilen açıklamada, 2,2 milyonu kız yaklaşık 4,2 milyon çocuğun eğitimlerine devam edemedikleri vurgulandı. Açıklamada ayrıca Afganistan’da 435 bin çocuk ve kadının ülke içinde yerlerinden edildiği bilgisine yer verildi.

Fore, “Şiddetli kuraklık ve bunun sonucunda su kıtlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yıkıcı sosyo-ekonomik sonuçları ve yaklaşan kış nedeniyle çocuk ve kadınların insani ihtiyaçlarının gelecek aylarda artacağını öngörüyoruz.” ifadesini kullandı.

Afganistan’da 65 yıl boyunca çocuk ve kadınların yaşamlarını iyileştirmek için çabalayan UNICEF‘in, gelecekte de sahada çalışmalarına devam edeceğini belirten Fore, Afganistan’daki çocuklara derinden bağlı olduklarını ve onlar için yapılacak daha çok iş olduğunu vurguladı.

Kabil’deki Tahliye Kaosunun Ortasında Kalan Çocuklar

Taliban’ın Afganistan‘ın başkenti Kabil’de kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkenin dışarıya açılan kapısı olan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın çevresinde binlerce kişinin zorlu bekleyişi sürüyor. 35 dereceyi aşan sıcaklık, susuzluk ve bölgedeki kargaşa ortamının en büyük mağdurları arasında çocuklar yer alıyor.

Kimi zaman çevrelerindeki kargaşaya aldırmadan oyunlar oynayan, kimi zaman da yaşadıkları gerginliğin etkisiyle ailelerinin yanından ayrılmak istemeyen çocuklar, havalimanı çevresindeki izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi de atlatıyor. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler