'Kovid-19 Aşısı'

Birleşik Krallık’ta Üçüncü Doz Kovid-19 Aşısı Yapılacak

Birleşik Krallık Sağlık Bakanı, üçüncü doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı uygulamasına bu ay başlanacağını açıkladı.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Birleşik Krallık Sağlık Bakanı Sajid Javid, ülkede üçüncü doz yeni tip koronavirüs (Kovid19) aşısı uygulamasına bu ay içinde başlanacağından emin olduğunu ancak uygulama öncesinde tavsiye kararının çıkmasını beklediklerini söyledi.

Javid, Sky News’e yaptığı açıklamada, üçüncü doz Kovid19 aşısıyla ilgili duyurunun “gelecek birkaç gün içinde” yapılacağını belirtti. Uygulama için Aşılama ve Bağışıklık Ortak Komitesinin (JCVI) kararı gerektiğine işaret eden Javid, “Kimin, ne zaman üçüncü doz aşı olacağı konusunda birkaç gün içinde JCVI’den gelebilecek nihai tavsiyeyi bekliyoruz.” dedi.

Uygulama Eylül Ayı İçinde Başlanacak

Tavsiyenin, üçüncü dozun halihazırda yapılan aşılardan farklı mı yoksa aynı mı olması gerektiği konusunda bilgi içermesini beklendiklerini vurgulayan Javid, üçüncü doz uygulamasına bu ay içinde başlanacağından emin olduğunu dile getirdi.

Kurumun 12-15 yaşındakilere aşı yapılmasına ilişkin kararının da beklendiğini söyleyen Javid, aşı öncesi çocuklar için ebeveynlerinin onayının alınacağını ancak çocuğun ailesine rağmen aşı olabileceğini de ifade etti. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkede 16 yaş ve üstü nüfusun yüzde 88,8’i ilk, yüzde 80,1’i de ikinci doz aşıyı olmuş durumda. Vakalarda artış görülen ülkede günlük can kayıpları 200’ü geçmeye başladı. Bu nedenle kış öncesi üçüncü doz aşılarla Kovid19‘a karşı daha güçlü koruma sağlanması amaçlanıyor. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler