'Arakanlı Müslümanlar'

Arakanlı Müslümanların Lideri Ullah’ın Öldürülmesiyle İlgili Şüpheliler Yakalandı

Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki mülteci kampında Arakanlı Müslümanların lideri Mohib Ullah'ın öldürülmesiyle ilgili olarak dört şüpheli tutuklandı.

Mohib Ullah'ın cenaze töreni. Fotoğraf: Stringer - AA

Bangladeş polisinin yaptığı açıklamada, Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesindeki mülteci kampında Arakanlı Müslümanların lideri Mohib Ullah’ın öldürülmesiyle ilgili yakalanan dört zanlının Arakan topluluğuna mensup olduğu kaydedildi.

Bölge polis müfettiş yardımcısı Rafiqul İslam, zanlıların cuma gecesi ile cumartesi sabahı arasında Cox’s Bazar’daki mülteci kamplarında yakalanarak tutuklandığını açıkladı.

Araştırmalarının devam ettiğini belirten İslam, “Gerçek suçluları yakaladığımızdan ve hiçbir masumun zarar görmediğinden emin olmak için çok dikkatli davranıyoruz.” dedi.

Mohib Ullah Cinayeti

Arakan Rohingya Barış ve İnsan Hakları Derneği (ARSPH) Başkanı Mohib Ullah, 29 Eylül’de Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesindeki Kutupalong kampında öldürülmüştü.

Beyaz Saray’a davet edilen ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyinde konuşan Mohib Ullah, Arakanlı Müslümanların en yüksek profilli savunucularındandı.

Arakanlıların sorunlarını dünyaya duyurmaya çalışan Ullah’ın, Bangladeş’teki mülteci kamplarında cinayet, tecavüz ve kundaklama gibi hadiseler konusunda uluslararası araştırmacılara bilgi sağladığı biliniyordu. (AA)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler