'Aşırı Sağ'

Almanya’da 9 Eski Asker Hakkında “Göçmenlere Saldırı” Soruşturması

Almanya'da Lüneburg Başsavcılığı ordunun dokuz eski askeri için "göçmenlere saldırı planladıkları" şüphesiyle soruşturma açtı. Savcılığın yönelttiği suçlamalar arasında, "silahlı bir örgütü yönetmek" iddiası da yer alıyor.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Almanya‘nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Lüneburg Başsavcılığı, yaşları 37 ile 53 arasında değişen dokuz asker hakkında “silahlı bir örgüte mensup olma ve bu örgütü yönetme” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını duyurdu. Alman medyasında yer alan haberlere göre, Savcılık Der Spiegel’in konuyla ilgili haberini doğruladı ve grubun eylemlerinin arkasında yabancı düşmanlığı içeren motivasyonların olabileceğinden şüphelendiklerini açıkladı. 

Haberde, Lüneburg Savcılığı’nın paraşütçü askerlerin yanı sıra yedek askerlerin de içinde bulunduğu askeri bir spor grubunun, göçmenleri öldürme amacıyla birtakım hamleler planladığı iddiasını soruşturduğu, bu girişimlerin yedek yarbay olan Jens G. tarafından yönetildiği ve yarbayın askeri spor etkinlikleri düzenlediği bilgilerine de yer verildi.

“Alman Ordusunda Yeri Yok”

Yarbayın ilişkisi olduğu tespit edilen Savunma Bakanlığı’nda görevli bir uzmanın ise, “Strateji ve Görev” adlı birimde görev yapmasından dolayı hassas gizli bilgilere erişimi olması nedeniyle sistemlere girişi engellenerek, söz konusu uzman görevden alındı. Bu gelişmeyi bildiren bir bakanlık sözcüsünün, her bir vakanın hızlıca araştırıldığını ve aşırı ideolojilere sahip kişilerin Alman ordusunda ya da bakanlıkta yerlerinin olmadığını aktardığı kaydedilen bilgiler arasında. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler