'Almanya'

Almanya’nın İlk “Dinlerarası Çalışmalar” Bölümü Açıldı

Tübingen Üniversitesi'nde ülke çapında bir ilk gerçekleştirilerek "Dinlerarası Çalışmalar" bölümü hayata geçirildi. Dersler Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi ilahiyatçılar tarafından verilecek.

19 Ekim 2021 admin
Fotoğraf: Shutterstock / Andrey_Popov

Dinler arası çalışmaları ilerletmek için Almanya Tübingen’de 18 Ekim Pazartesi günü “Dinlerarası Çalışmalar” yüksek lisans bölümü açıldı. Bu zamana kadarki uygulamalardan farklı olarak, İslam, Protestan, Katolik ve Yahudi teolojisinin pozisyonları ilgili dinlerin temsilcileri tarafından aktarılacak. Yani dini öğretilere dışarıdan bakan genel din araştırmalarının aksine, her din o dini pratikte uygulayan öğretim görevlileri tarafından verilecek. Protestan ilahiyatçı Volker Henning Drecoll bilinçli bir teolojik konseptleri olduğunu açıkladı.

İlk Kayıtlar Tamamlandı

Kış döneminde başlayacak olan bölüme sekiz kadın ve erkek kaydoldu. Drecoll bunun iyi bir başlangıç olduğunu, eğitim programı oturana kadar bölümle ilgili fazla reklam vermek istemediklerini açıklıyor. Öğrencilerin çoğunu Almanya’dan, Türkiye’de İslam ilahiyatı okuyup tekrar Almanya’ya geri dönenler oluşturuyor.

Yabancı Dinler ve Güncel Tartışmalar

Konsepte göre, ilk dönemde öğrenciler daha çok yabancı dinleri tanıyacak. Böylece Müslüman bir öğrenci ilk önce Katolik, Protestan ve Yahudi teolojisiyle daha yakından ilgilenecek. Ayrıca güncel konuların da tartışılacağı, Almanya’da kilise ve camilerin inşası ve buna bağlı olarak çan ve açıktan ezan konularının da bir seminerde ele alınabileceği düşünülüyor. (kz)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler