'ALMANYA'

Hamburg Dinler Arası Forumu’ndan Ortadoğu İçin Barış Duası

Almanya’nın Hamburg şehrinde bulunan Dinler Arası Forum (İFH) temsilcileri ortak bir açıklama yaparak, Ortadoğu için barış ve anlayış çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Shutterstock / Andrey_Popov

Dinler Arası Forum Hamburg (İFH) kurulu Ortadoğu’daki şiddet karşısında barış ve anlayış çağrısında bulundu. Ortaklaşa yapılan bu girişimde Kuzey Almanya Evanjelik Luteryen Kilisesinden Piskopos Kirsten Fehrs, Hamburg Yahudi Cemaatinden Haham Shlomo Bistritzky, Hamburg Şura Derneğinden Özlem Nas ve Budist Dinî Cemaatinden Nils Clausen yer alıyor.

“Nefret ve Şiddetin Ortaya Çıktığı Yerlerde, Özellikle Masumlar Acı Çekiyor”

Yayımlanan basın açıklamasında “Oradaki mevcut durum bize üzüntü ve endişe veriyor. Yıkılan evlerin, yaralıların ve öldürülen insanların görüntüleri ve haberleri karşısında şok yaşıyoruz. Düşüncelerimizde ve dualarımızda onların ve sevdiklerinin yanındayız. Nefret ve şiddetin ortaya çıktığı yerlerde, özellikle masumlar acı çekiyor.” ifadeleri yer alıyor. Dinî cemaatler olarak maneviyat ve duanın gücünü bildiklerini söyleyen yönetim kurulu üyeleri, bu nedenle 26 Mayıs 2021 tarihinde ‘kutsal topraklarda barış için’ dua ettiler.

Hamburg’da Nefrete Yer Yok

Hamburg Dinlerarası Forumu yönetim kurulu, kendi şehirlerindeki barışı korumayı görev bildiklerini bildirdi. Buna ek olarak Hamburg şehrinin, barış içinde bir arada yaşayan farklı köken ve inançlara sahip insanlara ev sahipliği yaptığı vurgulandı. İFH açıklamasına şöyle devam etti: “Dinî nefret, antisemitizm, islamofobi ve farklı düşünenlere yönelik şiddetin Hamburg’da yeri olmamalı.” Son olarak, vatandaşlara, dualar ve eylemler yoluyla ‘Hamburg’da barış içinde yaşamayı’ desteklemeleri çağrısında bulundular. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler