'ALMANYA'

Almanya’da Bir Türkün Yaşadığı Daireye Kundaklama Girişimi

Almanya'nın Solingen kentinde bir Türkiye kökenlinin kaldığı apartman dairesinin balkonuna kundaklama girişiminde bulunuldu.

21 Ekim 2021 admin
Fotoğraf: ambrozinio/Shutterstock.com

Almanya’nın Solingen kentinde bir Türkiye kökenlinin kaldığı apartman dairesinin balkonuna, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce molotofkokteyli atılarak kundaklama girişiminde bulunuldu. Olayla ilgili, savcılık ve polis yaptıkları yazılı açıklamada, cinayete teşebbüsten soruşturma başlatıldığını duyurarak olayın aydınlatması için halktan yardım istedi. Açıklamada, Schwert Caddesi’ndeki bir apartman dairesinin balkonuna gece 02.00 sularında içinde yanıcı sıvı bulunan bir şişe atıldığı belirtildi.

Yangını Kendi İmkanları ile Söndürdü

Olayda hafif yaralandığı belirtilen 48 yaşındaki kiracının yangını kendi imkanlarıyla söndürüp polisi aradığı belirtilirken, Wuppertal savcılığı ve polisinin olayla ilgili cinayete teşebbüsten soruşturma başlattığı duyuruldu.

“Saldırının Gerçekte Kimi Hedef Aldığını Henüz Söyleyemeyiz”

29 Mayıs 1993’te Almanya’nın Solingen şehrinde, Mevlüde ve Durmuş Genç ailesinin evi ırkçılar tarafından kundaklanmış ve 5 kişi hayatını kaybetmişti. Wuppertal Savcılığı Sözcüsü Wolf-Tilman Baumert, bu durumdan dolayı hemen sonuçlara varılmaması konusunda uyardı. Kundaklamanın ırkçı motifli olup olmadığına dair ise, “Saldırının gerçekte kimi hedef aldığını henüz söyleyemeyiz” açıklamasını yaptı.

Apartmanda ve semtte çok sayıda göçmen kökenli aile yaşasa da, yabancı düşmanlığına dair somut bir kanıt olmadığı aktarıldı. Baumert, konuyu her yönden araştırdıklarını ekledi. Polis, Wuppertal Savcılığı adına soruşturmayı yürütüyor ve olası faillere dair kanıt sunabilecek tanıklardan 0202-284-0’ı aramalarını istiyor. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler