'Düzensiz Göçmenler'

Göçmen Kampı Fransız Polisi Tarafından Zorla Boşaltıldı

Fransa'nın kuzeyindeki göçmen kampında yaşayan düzensiz göçmenler, polis güçleri tarafından tahliye edildi.

Fransa'nın Grande-Synthe kentindeki göçmen kampı. Fotoğraf: Shutterstock.

Fransa’nın kuzeyindeki Grand-Synthe kentinde yol kenarlarında barınan yaklaşık 1500 düzensiz göçmen, polisin düzenlendiği operasyonla barınma merkezlerine taşındı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, talimatı üzerine polisin, Manş Denizi kıyısındaki Grand-Synthe’de düzensiz göçmen kampını tahliye ettiğini bildirdi. Çoğunluğu Afgan ve Iraklı yaklaşık 1500 göçmen, otobüslerle barınma merkezlerine taşındı.

Manş Denizi’nden Yapılan Geçişler

Darmanin, dün akşam başkent Paris’te Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Priti Pate ile yaptığı görüşmede, Manş Denizi üzerinden Fransa’dan İngiltere’ye geçmeye çalışan göçmenlerin durumunun ele alındığını ve Birleşik Krallık ile iş birliğinin süreceğini aktardı.

İngiltere’ye bu ay içinde yaklaşık 2 bin göçmenin geleceği tahminine karşın sadece ilk 11 günde 3 bin 780 kişi, Fransa üzerinden ülkeye giriş yaptı. Gerald Darmanin, dün yaptığı açıklamada, ülkesinin, İngiltere’nin düzensiz göçmen politikasının sonuçlarına maruz kaldığını belirterek “İngilizlerden ders alacak değiliz.” demişti.

Calais’deki Göçmen Grupları

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 31 Ekim’de yaptığı açıklamada, Calais’de bulunan çok sayıda düzensiz göçmenin Fransa’ya iltica talebi olmadığını ve İngiltere’ye gitmek istediğini belirtmişti:

“Bu konuda tansiyon yükseldi ve İngiltere’nin içinde siyasi tartışmalara neden oldu. Bazı tercih ve uygulamaları kabul edemeyiz, deniz yoluyla gelenleri geri itmek gibi. Bu uluslararası insani hukuka aykırıdır. Bu konuda (İngiltere Başbakanı) Boris Johnson ile birçok kez görüştük.”

Paris yönetimi, ülkedeki düzensiz göçmenlerin ve mültecilerin kötü muameleye uğramasının yanı sıra ilkel kamplardan tahliye edilen mültecilerin geçici kamplara yerleştirilmesi ve buradan kısa süre sonra salıverilmesi nedeniyle de eleştiriliyor. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler