'2022 Fransa Seçimleri'

Adaylığını Açıklayan Zemmour: “Müslümanlar Asimile Olmalı”

Fransa'da, cumhurbaşkanlığına aday olan aşırı sağcı gazeteci ve yazar Eric Zemmour, ülkedeki Müslümanları asimile olmaya çağırdı.

Fotoğraf: Shutterstock.

Fransa‘da aşırı sağcı gazeteci ve yazar Eric Zemmour, ülkede 2022’de düzenlenecek cumhurbaşkanı seçimi için adaylığını duyurmuştu.  Zemmour, TF1 televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Nisan 2022’de düzenlenecek cumhurbaşkanı seçimini kazanması halinde Fransızların ve “Fransız Müslümanların” cumhurbaşkanı olacağını savundu.

Zemmour: “İslam ve İslamcılık Arasında Ayrım Yapmıyorum”

“Başkalarının aksine ben İslam ve İslamcılık arasında ayrım yapmıyorum. İkisi aynı şey. Ancak İslam ve Müslümanlar arasında ayrım yapıyorum. Tüm Müslümanları asimile olmaya, hukuki ve siyasi kural empoze eden İslam’ı uygulamayı reddetmeye çağırıyorum.” ifadelerini kullanan Zemmour, Yahudilere 1789’da söylenen “Yahudilere ulus olarak hiçbir şey vermemeliyiz, Yahudilere birey olarak her şeyi vermeliyiz.” şeklindeki ifadenin Müslümanlar için geçerli olduğunu iddia etti.

Zemmour, ayrıca kadınları en iyi savunan cumhurbaşkanı adayı olduğunu dile getirdi. Aşırı sağcı Zemmour, sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoda, cumhurbaşkanı seçimi için adaylığını duyurmuştu.

Fransa’da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu, 10 Nisan 2022’de yapılacak. Adaylardan herhangi biri ilk turda salt çoğunluğu sağlayamazsa en fazla oyu alan iki aday, 24 Nisan’da düzenlenecek ikinci turda yarışacak.

Zemmour Nefret Suçu İşlemişti

Seçimlere adaylığını henüz açıklamadan anketlerde kısa sürede hızla yükselen aşırı sağcı gazeteci ve yazar Zemmour, aşırı muhafazakar, İslam ve göçmen karşıtı, milliyetçi ve ulus-devlet anlayışını benimseyen isim olarak öne çıkıyor.

Paris’te 1958’de Cezayir asıllı Yahudi bir ailede dünyaya gelen Zemmour, Eylül 2019’da bir televizyon programında Müslümanlara karşı nefreti körükleyen ifadeleri nedeniyle 3 bin avro para cezası çarptırılmıştı.

Mahkeme, programda Müslümanlara İslam ve Fransa arasında bir seçim yapması gerektiğini, banliyölerde başörtülü Müslüman kadınların Fransa’da İslam hakimiyeti kurmak istediğini ileri süren Zemmour’un bu açıklamalarının ayrımcılık içerdiğine hükmetmişti.

Anketlere Göre Zemmour’un Şansı Az Değil

Fransa‘da yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde adaylığını henüz açıklamadan anketlerde kısa sürede hızla yükselen bir isim olan aşırı sağcı gazeteci ve yazar Zemmour, aşırı muhafazakar, İslam ve göçmen karşıtı, milliyetçi ve ulus-devlet anlayışını benimseyen isim olarak öne çıkıyor.

Seçimin ilk turuna ilişkin yapılan anketlere göre, Zemmour’un ilk turda alması beklenen oy oranı son birkaç ayda yüzde 5’ten yüzde 16-18’e kadar çıktı.

Paris’te 1958’de Cezayir asıllı Yahudi bir ailede dünyaya gelen Zemmour’un, bazı anketlerde aşırı sağcı rakibi Marine Le Pen’in “tahtını sallaması”, muhtemel oy oranının Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’unkine giderek yaklaşması dikkati çekiyor. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler