'ALMANYA'

Almanya’da İçişleri Komisyonu Artık AfD Sorumluluğunda

Almanya Federal Meclisi'ndeki İçişleri Komisyonu başkanlığının AfD’ye verilmesi büyük tepkilere yol açtı.

Fotoğraf: Jarretera / Shutterstock.com

Genel seçimden sonra yeni hükümet, Federal Almanya Parlamentosunda komisyon başkanlıklarını partilere göre dağıttı. Seçme önceliği bulunan büyük partilerden İçişleri ve Güvenlik Komisyonu başkanlığını üstlenen bir parti çıkmadı. Bunun sonucunda İçişleri ve Güvenlik Komisyonu Başkanlığı Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin sorumluğunda kaldı.

Almanya’nın iç güvenliğine ait gizli bilgilerin paylaşıldığı İçişleri ve Güvenlik Komisyonu aşırı sağ ve yabancı düşmanlığı gibi konular ele alınıp hükümete olası tedbirler konusunda önerilerde bulunuluyor. Bunun yanı sıra, komisyon gerektiğinde yeni kanun girişimlerine öncülük ediyor. İçişleri komisyonunun aşırı sağcı olduğu bilinen Almanya İçin Alternatif (AfD) partisine verilmesi tepkilere yol açtı.

“Kuzu Kurda Teslim Edildi”

Yeni hükümetin, İçişleri Komisyonu Başkanlığını AfD’ye bırakması, mevcut muhalefet partilerinin sert eleştirisine yol açtı. Hristiyan Birlik Partisi CSU’lu siyasetçi Andrea Lindholz, AfD’nin yarısının Anayasayı Koruma Dairesi tarafından takip edildiği bir dönemde İçişleri Komisyonu’nun AfD’ye bırakılmasını “kuzunun kurda teslim edilmesi” olarak eleştirdi. Aynı partiden Alexander Dobrindt de yaptığı eleştiri de “yeni hükümetin beceriksizliğinin sonucu” değerlendirmesinde bulundu. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler