'Ayrılıkçılık Yasası'

Fransa’da Bir Caminin Kapatılması İçin Daha Yasal Süreç Başlatıldı

Fransa'nın Beauvais kentindeki bir caminin "radikal içerikli vaazlar" verildiği gerekçesiyle kapatılması için yasal sürecin başlatıldığı belirtildi.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cnews kanalında yaptığı açıklamada, Beauvais’deki Bilal Camii’nde “radikal içerikli vaazlar” verildiğini, “Hristiyanlara, eşcinsellere ve Yahudilere” karşı mücadele edildiğini öne sürdü. Darmanin, caminin kapatılması için yasal süreç başlatıldığını kaydetti.

Fransız basınındaki haberlerde, Oise Valiliğinin Bilal Camii’nin 6 aylığına kapatılacağını cami yetkililerine bildirdiği belirtildi. Caminin avukatı Samim Bolaky, yaptığı açıklamada, “İmam, kendisine sorulan soruyla ilgili mensup olduğu dinin bu konudaki görüşünü paylaşıyor. Soru şuydu, dinde eşcinselliğe izin veriliyor mu?” ifadesini kullandı. Caminin kapatılması kararının “orantısız” olduğunu ve Beauvais’deki Müslüman toplumunun cezalandırıldığını dile getiren Bolaby, bu karara itiraz edeceklerini söyledi.

Fransa‘nın Allonnes kentinde 25 Ekim’de Darmanin’in talebiyle 300 kişilik cemaate sahip cami “radikal İslam’ı savunduğu” gerekçesiyle 6 ay kapatılmıştı. Darmanin, daha önce yaptığı açıklamada, ülkede 92 camide yapılan denetlemelerin sonucunda 21’inin kapatıldığını kaydetmişti.

Paris yönetimi, ağustos ayında kabul ettiği “Ayrılıkçılık Yasası” kisvesi altında Müslümanların hayatına müdahale ettiği gerekçesiyle eleştiriliyor. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler