'Ayrılıkçılık Yasası'

Fransa’da 3 Müslüman STK “İlkeler Şartnamesi”ni İmzalamayı Kabul Etti

Fransa’da tartışmalara yol açan “Fransa İslamı İlkeler Şartnamesi”ne imza atmayan üç sivil toplum kuruluşu CIMG, CCMTF ve Tebliğ Cemaati şartnameyi imzalayacaklarını açıkladılar.

Fotoğraf: Shutterstock.com/Andrzej Lisowski Travel

Fransa Millî Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG), Fransa’daki Türk ve Müslümanlar Koordinasyon Komitesi (CCMTF) ve Tebliğ Cemaati yaptıkları ortak açıklamada Fransa’da tartışmalara neden olan Fransa İslami İlkeler Şartnamesini imzalayacaklarını duyurdu.

“En Büyük Kaygımız Müslümanların Birliği ile Ulusal Birliktir”

Açıklamada, Fransa İlkeler Şartnamesi sürecinin giderek Fransa’daki Müslümanlara zarar verdiğini ve tehlikeli bir bölünme ortamınının oluşmasına bahane edildiği aktarılırken, “Ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu kritik anda Müslüman inancının temsil organlarını üzücü bir şekilde etkileyen bu bölünme, haksız yere üzerimize atfedilen bir sorumluluktan kendimizi kurtarmak için bizi inisiyatif almaya sevk etmektedir. Bizim en büyük kaygımız, Fransa’daki Müslümanların birliği ile ulusal birliktir.” ifadelerine yer verildi.

İslam Forumu

Açıklamada Fransa İslam Konseyi’nin (CFCM) 3 federasyonun şartnameyi imzalama kararından memnuniyet duyduğu kaydedildi ve Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’in, ülkede Müslüman cemaatlerin çatı kuruluşu olarak görülen CFCM’in “öldüğüne” yönelik yaptığı açıklamalara tepki gösterildi. Öte yandan Fransız hükûmetinin CFCM dahil edilmeden ocak ayında düzenleyeceği “İslam Forumu” konu edildi. Bu bağlamda Fransız medyasında çıkan CFCM’in işlevselliğini yitirdiğine ve yeni bir oluşumun gündemde olduğuna ilişkin iddialara dikkat çekildi.

Daha öncesinde baskı altında olduklarını belirten STK’lar şartnamenin üzerinde değişiklikler yapılmadığı sürece şartnameyi imzalamama konusunda kararlı olduklarını açıklamışlardı. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler