'Almanya'

Kovid-19 Salgınında Beşinci Dalga Uyarısı

Almanya'da yeni tip koronavirüs salgının Omicron varyantının etkisiyle hızla yayıldığı bildirildi.

Fotoğraf: Shutterstock.

Almanya’daki Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 3 bin 218 kişide Omicron varyantının tespit edildiği, böylelikle kasım ayı ortasından bu yana 10 bin 443 kişide bu varyantın görüldüğü belirtildi. Artan vakaların beşinci dalgayı tetikleyebileceği ifade ediliyor. 

Ülkede yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantı bağlantılı 4 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, 124 kişinin de hastanede tedavi gördüğü aktarıldı.

Beşinci Dalga Uyarısı

Yetkililer, Omicron varyantının hızla yayıldığı ve bu varyantın salgında beşinci dalgaya sebep olacağı uyarısında bulunuyor.

Söz konusu varyantın yayılmasını frenlemek için önlemler alan Alman hükûmeti, halkı tedbirlere uymaya ve hatırlatıcı doz aşıyı yaptırmaya çağırıyor.

Aşılama kampanyasında şimdiye kadar 61,5 milyon kişiye birinci doz, 59 milyon kişiye de ikinci doz Kovid-19 aşısı uygulandı. Hatırlatıcı doz uygulanan kişi sayısı, 30,4 milyona yükseldi. Alman hükûmeti ocak sonuna kadar toplam 30 milyon kişinin daha aşı yaptırmasını hedefliyor.

Almanya’da Aşı Zorunluluğuna Bakış

Alman hükûmeti, Kovid-19’a karşı aşılama kampanyasının başladığı Aralık 2020’de aşı zorunluluğu getirilmeyeceği konusunda söz verse de salgında vakaların artması ve yeni varyantların ortaya çıkması üzerine aşı zorunluluğu konusu gündeme taşındı.

İlk adım olarak sağlık personeline aşı zorunluğu getirilerek Federal Mecliste ay ortasında alınan kararla hastane, bakımevi ve huzurevi gibi yerlerde çalışanların 15 Mart 2022’ye kadar aşılandıklarını veya iyileştiklerini kanıtlamaları gerekiyor.

Halkın yüzde 74’ünün Kovid-19’a karşı ilk doz aşıyı yaptırdığı Almanya’da siyasetçiler, bu kararın ardından aşılama oranını daha da yükseltmek için genel bir aşı zorunluluğu getirilmesi gerektiğini savunmaya başladı. Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF’nin yaptırdığı ankete göre, Almanya’da halkın yüzde 68’i genel aşı zorunluluğu getirilmesini isterken yüzde 31’i ise buna karşı çıkıyor. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler