'Avrupa'

Şahin ve Türeci’nin Resimlerinin Avro Banknotlarına Basılması Önerildi

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Moritz Körner, Kovid-19 aşısını geliştiren biyoteknoloji firması BioNTech şirketinin kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin resimlerinin avro banknotlarının üzerinde yer almasını teklif etti.

Fotoğraf: "© BioNTech SE 2020, all rights reserved”. Değişiklikler: Perspektif

1 Ocak 2001’de avro bölgesinde resmi para birimi olarak yürürlüğe giren avronun 20. yılında avro banknotların yeniden tasarlanması talep ediliyor.

Alman Hür Demokrat Partili (FPD) siyasetçi Körner ise, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, yeni avro banknotlarının üzerinde BioNTech şirketinin kurucuları gibi önemli Avrupalı şahsiyetlerin yer alması gerektiğini belirtti.

Körner, “Onların(Uğur Şahin ve Özlem Türeci) çalışmaları milyonlarca Avrupalının hayatını kurtardı” dedi. Siyasetçi Körner, Şahin ve Türeci’nin entegrasyon, girişimcilik, bilimsel mükemmellik ve açık bir göç toplumunun potansiyeline ilişkin etkileyici hayat hikayesine sahip olduklarını kaydetti.

Banknot Tasarımının Değişme Süreci

Avrupa Merkez Bankası (ECB), 20 yıldır tedavülde olan avro banknotlarını 2024’e kadar yeniden tasarlamayı planlıyor. Yeniden tasarım süreci, Avro Bölgesi’ndeki insanlardan gelecekteki banknotlar için olası temalar hakkında görüş toplamakla görevli odak gruplarının oluşturulmasıyla başlayacak.

Daha sonra her Avro Bölgesi ülkesinden bir uzmana sahip danışma grubunun, ECB’nin Yönetim Konseyi’ne yeni temalardan oluşan bir kısa liste sunacak. Yönetim Konseyi, yeni banknotlar basılmadan önce nihai kararı verecek. (AA)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler