'Kovid-19 Aşısı'

Almanya’da Binlerce Kişiye Tarihi Geçmiş Kovid-19 Aşısı Uygulandı

Almanya'nın Bavyera ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletlerinde binlerce kişiye son kullanma tarihi geçmiş Biontech ve Moderna aşılarının vurulduğu ortaya çıktı. 

Fotoğraf: penofoto / Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Bavyera eyaletinin Ebersberg bölgesindeki aşı merkezinde, yaklaşık 1800 kişiye son kullanma tarihi geçmiş Biontech aşı dozu uygulandığı bildirildi.

Ebersberg’deki aşı merkezini işleten Tresec şirketinden yapılan yazılı açıklamada, hatalı etiketlenmeden kaynaklı olarak, aşı merkezinde 4-6 Ocak tarihlerinde son kullanım tarihi 31 Aralık 2021 olan Biontech aşısının kullanıldığı belirtildi. Olayın rutin kalite kontrolü sırasında işletmeci şirket tarafından fark edildiği ve Ebersberg bölge yönetimine bildirildiği aktarılırken, ilgili vatandaşların da bilgilendirildiği ifade edildi.

Açıklamada aşının, uygulanan kişilerin sağlığına olumsuz etkilerinin beklenmediği belirtilerek ilgili kişilerin aşı merkezinde ücretsiz antikor ölçümü yapabileceği ve gerektiğinde tekrar aşı olabileceği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca söz konusu olay nedeniyle iki çalışanın görevine son verildiği de kaydedildi.

Tresec şirketinin müdürü Liam Klages, ülke basınına yaptığı açıklamada, söz konusu olaydan yaklaşık 1800 kişinin etkilendiğini belirtti.

Köln ve Leverkusen’da Tarihi Geçmiş Moderna Aşısı Kullanıldı

Almanya’nın Köln kentinde de 26 Aralık 2021 ve 5 Ocak 2022 tarihleri arasında 2000 kişiye son kullanma tarihi geçmiş Moderna aşısı vurulduğu ortaya çıktı. Durumu Almanya’da aşıların incelemesini yapan Paul Ehrlich Enstitüsü’ne bildiren Köln Sağlık Müdürlüğü süresi dolmuş aşıların sağlık açısından bir yan etkisi olmayacağını, ancak koruma etkinliğinin azalacağını bildirdi.

Süresi dolmuş aşı vurulan kişilere durumun bir mektupla bildirileceği açıklanırken, Köln Sağlık Müdürlüğü süresi dolmuş aşı yaptıranların aşı oldukları tarihten en erken 4 hafta en geç 3 ay sonra takviye dozu olmaları gerektiğini belirtti.

Leverkusen kentinde de kullanım süresi dolmuş Moderna aşılarının kullanıldığı tespit edildi. Kentte kullanım tarihi geçen aşı vurulanların sayısının 200 olduğu bildirilirken, ilgili kişilere ücretsiz antikor ölçümü yapma imkanı sunuldu. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler