'Almanya'

İçişleri Bakanı Faeser: “Aşırı Sağcı Memurlardan Daha Hızlı Kurtulacağız”

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, ülkede demokrasi ve çoğulcu toplum için en büyük tehdidin aşırı sağcılık olduğunu belirterek, kamu hizmetindeki aşırı sağcılar ile daha etkin mücadele sözü verdi.

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser © bmi.bund.de Marco Urban / Değişiklikler Perspektif

Alman Memurlar Birliğinin (DBB) yıllık toplantısında konuşan Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, içişleri bakanı olarak görevinin her türlü aşırılığa karşı çıkmak olduğunu belirtti. “Ancak şu anda demokrasimiz ile açık ve çoğulcu toplumumuz için en büyük tehdit aşırı sağcılıktır.” ifadesini kullanan Faeser, bu tehdidi kimsenin hafife almaması istedi.

Faeser, Almanya’da kamuda çalışan aşırı sağcılar ile ilgili kararların çoğu zaman çok uzun sürdüğü izlenimini taşıdığını ifade ederek, “anayasa düşmanlarını” daha hızlı bir şekilde kamu görevinden uzaklaştıracaklarını aktardı. Faeser, daha hızlı ve etkin kararlar verebilmek için yasal çerçevenin yeniden düzenlenmesi gerektiğini, anayasaya sağlam bir şekilde bağlı olmayanların devlet dairelerinde yeri olmadığını vurguladı.

Kamu Görevlilerine Daha Fazla Koruma

Faeser ayrıca, son zamanlarda korona protestolarında gözlemlendiği gibi polis memurlarına ve gazetecilere yönelik şiddetin dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirterek, düşmanlığa maruz kalan kamu görevlilerini korumak için de daha fazlasını yapma sözü verdi. 

Faeser ayrıca, güvenlik güçleri arasındaki yüksek aşılama oranından olumlu bir şekilde bahsederek, bu oranın yüzde 80’in üzerinde olduğunu açıkladı.  (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler