'ABD'

Teksas’ta 4 Kişinin Rehine Alındığı Sinagog Saldırısında Gözaltı

ABD’nin Teksas eyaletinde 15 Ocak’ta bir sinagogda dört kişinin rehin alınmasıyla ilgili İngiltere’de iki genç gözaltına alındı.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

BBC’nin haberine göre, ABD’de yürütülen soruşturmaya destek veren İngiliz polisi, Teksas’taki rehine olayına ilişkin dün akşam saatlerinde Manchester’da iki gencin gözaltına alındığını açıkladı.

Söz konusu kişilerin yaşlarına ve cinsiyetlerine ilişkin bilgi verilmedi.

Saldırıyı gerçekleştiren Malik Faysal Akram’ın kardeşi ise Blackburn Müslüman Cemaatinin Facebook sayfasından yaptığı paylaşımda, kardeşinin zihinsel sağlık sorunları yaşadığını belirterek olayın kurbanlarından özür diledi.

“Bu Bir Terör Eylemidir”

ABD Başkanı Joe Biden, gazetecilere olayla ilgili açıklamalarda bulundu. ABD Adalet Bakanı Merrick Garland ile kısa süre önce telefonda görüştüğünü belirten Biden, “Bu olay, bir terör eylemidir.” ifadesini kullandı.

Rehineler arasında bulunan hahamla telefonda görüşeceğini dile getiren Biden, saldırganın nasıl silah edindiği sorusuna ise “Tüm soruların yanıtını bilmiyorum. Saldırganın silahı sokaktan bir yerden aldığı söyleniyor. Ben bilmiyorum.” dedi. Silah alımlarında geçmiş incelemelerinin önemli bir yeri olduğunun altını çizen Biden, “Ancak insanların sokaktan silah almasını engelleyemeyiz.” diye konuştu.

Teksas’taki Rehine Krizi

Teksas’ın Colleyville kentindeki bir sinagogda, 15 Ocak Cumartesi günü, silahlı bir saldırgan dört kişiyi rehin almıştı. Rehinelerden biri 7 saatin, üçü ise 11 saatin ardından serbest kalmıştı.

Ölü ele geçirilen saldırganı kimin öldürdüğüne ilişkin detay paylaşılmadı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ölü ele geçirilen saldırganın 44 yaşındaki İngiltere vatandaşı Malik Faysal Ekrem olduğunu açıklamıştı. (AA)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler