'Düzensiz Göçmenler'

Göçmen Operasyonlarının Koordinasyonunu Ordu Üstlenecek

Birleşik Krallık ordusu, sığınmacı ve göçmen geçişlerine karşı yapılan operasyonların koordinasyonunu üstlenecek.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler Perspektif

Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Priti Patel, parlamentoda yaptığı açıklamada, göçmen geçişi sorununu hiçbir bakanlığın tek başına çözemeyeceğini belirterek, Savunma Bakanlığı’nın koordinasyon görevini yerine getirme kararının, göçmenlere karşı “savunmayı kesinlikle güçlendirmeleri gerektiğinin kanıtı” olduğunu belirtti.

Eğitim Bakanı Nadhim Zahawi de, Sky News’e verdiği demeçte, “sadece donanma gemileri değil, Sınır Kuvvetleri de dahil olmak üzere diğer tüm gemileri içeren tek bir komuta ve kontrole sahip olmanın iyi bir fikir olduğunu” söyledi.

Koordinasyonun, “bu insanların hayatlarını riske atan insan kaçakçılarıyla” mücadele için gerekli olduğunu savunan Zahawi, “Bunu yapma şekliniz çok yönlü bir stratejiyi içeriyor. Bir yandan Manş Denizi’nde koordinasyonunuz var, diğer yandan Uyruk ve Sınırlar Yasası var.” dedi.

Uyruk ve Sınırlar Yasası

Birleşik Krallık parlamentosunun Temmuz 2021’de gündemine aldığı ve hâlihazırda parlamentoda görüşülmekte olan Uyruk ve Sınırlar Yasa Tasarısı, iltica etmek maksadıyla ülkeye yasa dışı yollardan girmenin suç sayılmasını öngörüyor. Tartışmalı yasa tasarısındaki bir madde, mültecileri taşıyan küçük teknelere müdahale eden yetkilileri “olası cezai işlemlerden” muaf tutuyor. Bu durumun ise, mülteci teknelerine müdahalelerin ölümlerle sonuçlanmasına yol açabileceği değerlendiriliyor.

Yasa tasarısı ayrıca kişilerin kendilerine haber verilmeden vatandaşlıktan çıkarılmasını mümkün kılan düzenlemeler de içeriyor.  Geçtiğimiz haftalarda Lordlar Kamarası’nda görüşülen tasarı, parlamentonun karşısında toplanan göstericiler tarafından “mülteci karşıtı” olduğu gerekçesiyle protesto edilmişti.

Geçen yıl Fransa’dan İngiltere’ye 28 bin 391 göçmen geçerken, yerel medya tespit edilen teknelerin geri itileceğini yazmıştı. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler