'Düzensiz Göçmenler'

Mahkemeden Sığınmacı Krizi Nedeniyle Devlete Kınama ve Para Cezası

Belçika'da mahkeme, devleti ve sığınmacıların kabulünden sorumlu federal ajans Fedasil'i kınama ve para cezasına çarptırdı.

Fotoğraf: photojourBE / Shutterstock.com

Brüksel Asliye Hukuk Mahkemesi, sığınma başvurusu alınmayan ya da kalacak yer sağlanmayan göçmenlerle ilgili çıkan kriz nedeniyle devleti ve sığınmacıların kabulünden sorumlu federal ajans Fedasil‘i mahkum etti. Mahkeme sığınma başvurusu alınmayan ve kalacak yer sağlanmayan mülteciler nedeniyle devlete ve Fedasil’e kınama cezası verdi. Ayrıca “en az bir kişiye kalacak yer verilmeyen veya en az bir kişinin sığınma başvurusunun alınmadığı her iş günü” için her ikisinin de 5 bin avro ceza ödemelerine hükmetti.

2021’in son aylarında Fedasil’in başkent Brüksel’deki merkezi Petit Chateau’nun önünde uzun kuyruklar oluşmuş, refakatsiz çocukların varlığı da dikkati çekmişti. İçeri alınmayı bekleyen göçmenler, merkezin önünde çadır kuruyor ve geceleri burada geçiriyordu. Belediye görevlileri tarafından çadırları sökülip çöpe atılan göçmenlerin ise özel eşyalarını alarak sağanak yağmur altında beklemeye devam etmeleri gündemi meşgul etmişti. Kasım 2021’de sivil toplum örgütleri, konuyu mahkemeye taşımıştı. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler