'Andres Behring Breivik'

Mahkeme Breivik’in Şartlı Tahliye Talebi İçin Kararını Verdi

2011 yılında Norveç'te onlarca kişiyi silahlı saldırıyla öldüren seri katil Breivik'in şartlı tahliye talebi karara bağlandı.

Fotoğraf: AA | Değişiklikler: Perspektif

Norveç mahkemesi, 2011’de 77 kişiyi öldüren seri katil Anders Behring Breivik’in şartlı tahliye talebini reddetti. 3 yargıçtan oluşan Telemark Bölge Mahkemesi, Breivik’in şartlı tahliye talebini karara bağladı.

Tahliye İhtimali Bir Risk Olarak Değerlendirildi

Mahkeme kararında, Breivik’in 22 Temmuz 2011’deki terör eylemlerine dönebilecek davranışlar sergileyebileceğine dair “açık bir risk” olduğunu bildirdi. Bu kapsamda, Breivik’in bu talebi reddedilirken, karara itiraz edilebileceği aktarıldı.

Breivik’in şartlı tahliye duruşmalarında bilirkişi olarak yer alan psikiyatr Randi Rosenqvist, sanığın halen toplum için tehlikeli olduğu görüşünü paylaşmıştı. Ayrıca, Breivik’in hareket tarzında büyük değişimler gözlemlemediğini belirtmişti.

2011’de Gerçekleşen Toplu Katliam

Çoğu çocuk 77 kişinin katili, Nazi selamı vererek ve ulusal sosyalizm üzerine nutuk çektiği 18 Ocak’taki mahkemede verdiği ifadede, kendini şiddetten uzaklaştırdığını ve 10 yıl asgari cezasını çektikten sonra serbest kalmak istediğini söylemişti.

Anders Behring Breivik’in Haziran 2011’de hükûmet binalarının bulunduğu bölgede düzenlediği bombalı saldırıda, 8 kişi hayatını kaybetmişti. Breivik, bundan 2 saat sonra da Sosyal Demokrat Parti gençlik örgütünün Ütoya Adası’ndaki yaz kampında ateş açarak 69 kişiyi katletmişti.

Breivik, Norveç‘teki en yüksek ceza olan 21 yıla mahkum edilmişti. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler