'Cami Saldırıları'

Belçika’da Bir Camiye 2 Haftada 3 Ayrı Saldırı Gerçekleştirildi

Belçika'da bir cami iki hafta içinde üçüncü kez saldırıya uğradı. Saldırganların kimliği belirlenemezken, cami cemaati art arda gerçekleştirilen saldırılardan endişeli. 

Saldırıda caminin camları kırıldı

Belçika’nın Sint Niklaas kentinde Belçika İslam Federasyonu bünyesinde hizmet veren ve içinde caminin de bulunduğu Hilal İslam Kültür Merkezi’ne iki hafta içinde üçüncü kez saldırı düzenlendi.

Kısa süre önce de benzer bir saldırıya uğrayan Hilal İslam Kültür Merkezi’ne 11 Şubat sabahı yapılan son saldırıda caminin pencereleri ve kapıları kırıldı. Lokalde bulunan bir televizyon da parçalandı. Merkez yöneticileri ve cemaat bu saldırıların arkasında kimin olduğunu bilmediklerini, ancak siyasi bir motivasyonla yapılmış olabileceğinden şüphelendiklerini ve merkeze güvenlik için kamera sistemi kurulacağını belirttiler.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün de İslam Kültür Merkezi’ne yapılan saldırıyı kınadı. Ergün sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda “Belçika’nın Sint Niklaas kentindeki camimiz iki hafta içerisinde üçüncü kez saldırıya uğradı. Bu menfur saldırıları kınıyor ve faillerin adalet önünde hesap vermelerini diliyoruz. Cemaatimize geçmiş olsun.” dedi.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler