'Almanya'

Alman Hükümeti İlk Irkçılıkla Mücadele Görevlisini Atadı

Alman hükümeti ilk kez ırkçılıkla mücadeleden sorumlu bir görevli atadı. Görevi üstelenecek olan Reem Alabali-Radovan halihazırda Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Aralık ayından bu yana Alman hükümetinin Uyumdan Sorumlu Bakanı Reem Alabali-Radovan‘ın (SPD) görevlerine bir yenisi eklendi: Federal düzeyde yeni kurulan ırkçılıkla mücadele ofisine atanan Alabali-Radovan, bundan sonra hükümetin ırkçılığa karşı tedbirlerini koordine edecek.

Irkçılığa maruz kalanlar için bir danışmanlık merkezi kurmak istediğini açıklayan Alabali-Radovan, ofisin başbakanlık düzeyinde bulunmasını, hükümetin konuya verdiği değerin önemlli bir göstergesi olarak savunuyor.

Irkçılığa Karşı Ulusal Eylem Planı

Irkçılıkla mücadelede ulusal bir eylem planı sunmaya hazırlanan Alabali-Radovan, ırkçılık alanında araştırma, eğitim ve önleyici çalışmaları ve projeleri destekleyeceğini belirtti.

Alabali-Radovan, Rusya’nın başkenti Moskova’da Iraklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1996 yılında ailesiyle birlikte Almanya’a gelen Alabali-Radovan siyaset bilini okudu. 2020 yılında Mecklenburg-Batı Pomeranya eyaleti için uyum görevlisi olan Alabali-Radovan geçen yılki federal seçimlerde milletvekili olarak parlamentoya seçildi. (P)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler