'Hartz IV'

Almanya’da Sosyal Yardım Ödeneğindeki Cezalandırma Kaldırılıyor Mu?

Almanya, Hartz IV sosyal yardım ödeneği şartlarını yerine getirmeyenlere uygulanan para kesme cezasını sonlandırma kararı aldı.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Almanya Hartz IV olarak bilinen sosyal yardım ödenekleri şartlarına uymayanlara uyguladığı cezaları kaldırıyor. Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil’ın kamuoyuyla paylaştığı bilgiye göre, Hartz IV ödeneği alabilmek için çeşitli yükümlülükleri yerine getirmeyenlere uygulanan yaptırım ve para kesme cezası yaz aylarından itibaren kaldırılacak.

Hartz IV Sosyal Yardımı Yerine “Halk Ödeneği”

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil,  Hartz IV ödeneği cezalarının kaldırılmasınınyıl sonuna doğru uygulanmaya konulması beklenenHalk ödeneği”ne (Alm. Bürgergeld) geçiş sürecinin ilk adımı olarak gerçekleştirileceğini açıkladı. Koalisyon hükûmeti, dar gelirliler için Hartz IV (446 avro) yerine Bürgergeld ödeniğini getirme kararı almıştı.

Federal Anayasa Mahkemesi’nin, Hartz IV sosyal yardım ödeneği alanlara uygulanacak olan para kesme cezasının asgari geçim seviyesini tehlikeye atacağı gerekçesi ile kaldırılmasını istemesinden sonra Hartz IV ödemelerini yapan Federal İş Ajansı uygulamayı gecici bir süre için ertelemişti.

Federak hükûmetin mart ayı içinde konuyu tam olarak karara bağlayacağı açıklandı. Medyaya yansıyan bilgilere göre, Hartz IV ödeneği yerine geçecek olan Bürgergeld alanlara yönelik de çeşitli yaptırım ve para kesme cezası söz konusu olacak. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler