'BM'

BM: “1,5 Milyondan Fazla Mülteci Ukrayna’dan Komşu Ülkelere Geçti”

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Ukrayna'da 1,5 milyondan fazla mültecinin komşu ülkelere geçtiğini duyurdu.

Fotoğraf: @Erbil Başay - AA

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Ukrayna’da 1,5 milyondan fazla mültecinin komşu ülkelere geçtiğini duyurdu. Grandi, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle 24 Şubat’tan bu yana yerinden edilen sivillere ilişkin bilgi verdi.

10 gün içinde Ukrayna’dan 1,5 milyondan fazla mültecinin komşu ülkelere geçtiğini belirten Grandi, “Bu, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da en hızlı büyüyen mülteci krizi.” ifadesini kullandı.

Öte yandan, BM verilerine göre, Ukraynalı mültecilerin yarısından fazlası Polonya’ya geçti. Polonya’yı sırasıyla Macaristan, Moldova, Slovakya, Romanya ve diğer Avrupa ülkeleri takip ediyor.

Ukraynalı Mültecilerin Yarısından Fazlası Polonya’ya Geçti

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 24 Şubat-4 Mart arasında yarıdan fazlası Polonya’ya olmak üzere 1 milyon 368 bin 864 mültecinin Ukrayna’dan komşu ülkelere geçtiği belirtmişti.

Polonya’ya 756 bin 303, Macaristan’a 157 bin 4, Moldova’ya 103 bin 254, Slovakya’ya 101 bin 529, Romanya’ya 63 bin 192, Rusya’ya 53 bin 300, Belarus’a 406 ve diğer Avrupa ülkelerine ise 133 bin 876 mültecinin geçiş yaptığı aktarılan açıklamada, bu rakamlara ilave olarak Donetsk ve Luhansk bölgelerinden 18-23 Şubat’ta 96 bin kişinin de Rusya’ya geçtiği kaydedildilmişti.

BMMYK, Ukrayna’da durumun daha da tırmanması halinde 4 milyon kadar sivilin ülkeden kaçabileceği uyarısında bulunmuştu. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler