'İsveç'

İsveç’te Öğretmenin Göçmen Öğrencilere Yönelik Tutumu Tepkilere Neden Oldu

İsveç'in Malmö kentinde çoğunluğu Müslüman göçmen öğrencilerden oluşan bir sınıfta kaydedilen görüntüler tartışma yarattı. Tartışmaların odağında olan öğretmen izne çıkarıldı.

@MiddleEastMnt hesabından alınan ekran görüntüsü.

İsveç’in Malmö kentinde göçmen öğrencilere dil dersi veren İsveçli bir öğretmenin, öğrencilere bağırarak sert söylemlerde bulunması tepkilere neden oldu.

Devlet televizyonu SVT’nin haberine göre, Malmö kentinde, devlete ait Swedish for Immigrants (SFI) isimli eğitim kurumunda İsveççe dil dersi veren öğretmen, göçmen öğrencilere sert söylemlerde bulundu. Görüntülerin ortaya çıkmasından sonra öğretmen büyük tepki topladı.

Malmö SFI Dil Dairesi Müdürü Andreas Eriksson, görüntüleri izlediğinde büyük şok yaşadığını ve gözlerine inanamadığını söyledi. Öğretmenin izne çıkarıldığını aktaran Eriksson, öğrencilerle diyalog hâlinde, gerçekleşen olayın araştırıldığını kaydetti. Görüntüler sosyal medyada yayımlandıktan sonra yüzlerce kişi öğretmenin istifasını istedi.

Tepki çeken görüntülerde, öğretmen, göçmen bir Müslüman kadın öğrenciye bağırarak erkek üreme organının adını yüksek sesle söylemesi için zorluyor. Masaya vurarak sert söylemlerine devam eden öğretmene, karşısında korkan öğrenci cevap veremiyor.

Başka bir göçmen kadın öğrenci de olaydan kötü etkilendiğini ve dışarı çıkmak istediğini belirtiyor. Buna daha çok sinirlenen öğretmen ise “Oturduğun yerde otur, dışarı çıkmana izin vermiyorum.” şeklinde bağırarak kapıyı sert şekilde kapatıyor. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler