'Almanya'

Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Haftaları Başladı

Bugün başlayan Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Haftaları, Almanya'da bu yıl "Duruşunu Göster" sloganıyla organize ediliyor.

Fotoğraf: Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Derneği internet sitesi. Değişiklikler: Perspektif.

Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Haftaları, bu yıl 14-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Almanya’da ülke çapında düzenlenecek etkinliklerle ırkçılığa karşı kamuoyu önünde etkili bir duruş sergilemek, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak ve toplumda farkındalığı arttırmak amaçlanıyor. Etkinlikler kapsamında film gösterimleri, söyleşiler, çalıştaylar, semt etkinlikleri, tartışmalar, konferanslar, geziler ve okuma grupları yer düzenlenecek. Ayırca okul çocukları için sınıflara yönelik özel etkinlikler de düzenleniyor.

“Duruşunu Göster”

Birleşmiş Milletler’in öncü olduğu Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Haftaları, 26 yıldır daha fazla çeşitlilik, dayanışma ve hoşgörü temin etmek için organize ediliyor. Bu yıl için seçilen slogan ise “Duruşunu Göster” (Alm. “Haltung zeigen”). 14 Mart itibarıyla başlayan etkinliklerle dışlama, nefret ve şiddete karşı çok çeşitli örneklerin kamuoyuna sunulması amaçlanıyor. Şu ana kadar 1500’den fazla etkinlik duyusu yapıldı.

Darmstadt kentindeki Irkçılıkla Mücadele Derneği (Stiftung gegen Rassismus) yönetim kurulu üyesi Jürgen Micksch, her kökenden mülteciyle dayanışmayı ve her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı durmayı hedefleyen etkinliklerle ilgili, “Bu kadar çok insanın bu karmaşık zamanlarda etkinliklerde yer alacak olmasından çok etkilendim.” şeklinde konuştu.

Camiler de Irkçılıkla Mücadele Etkinliklerine Katılıyor

Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Haftalarında 1700’den fazla cami derneği de yer alıyor. Bu yıl, önemli dinî törenler 18-21 Mart tarihleri ​​arasında Köln’de gerçekleşecek. Dokuz farklı dinî topluluk katılmak isteyenleri toplu ibadetlere, Şabat kutlamalarına ve kilise ayinlerine davet ediyor. Micksch, “Böylece hayırsever bir toplum için aktif bir duruş sergiliyorlar.” sözleriyle bu törenlerin önemini vurguluyor.

Etkinlikler, 1994’ten beri mart ayında  düzenleniyor. Eylem haftalarının organize edilmesi, Birleşmiş Milletler’in 1966 yılında ilan ettiği 21 Mart Uluslararası Irk Ayrımı İle Mücadele Günü’ne dayanıyor. 21 Mart tarihinin seçilmesinin nedeni ise, 21 Mart 1960’ta Güney Afrika’da apartheid rejimine karşı barışçıl bir şekilde gösteri yapan 69 kişinin polis tarafından vurularak öldürüldüğü “Sharpeville Katliamı”a dayanıyor. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler