'Fransa'

Aşırı Sağcı Le Pen Cumhurbaşkanı Seçilirse Başörtüsünü Yasaklayacak

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken aşırı sağcı adaylar vaatleri ile göçmenleri ve Müslümanları hedef almaya devam ediyor.

Fotoğraf: Spech / Shutterstock.com

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun 10 Nisan’da düzenleneceği Fransa’da, aşırısağcı Ulusal Birlik partisinin lideri ve cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, seçilmesi halinde başörtüsünü yasaklamak istediğini belirtti.

Le Pen, BFM TV’de katıldığı bir programda “Kamusal alanda başörtüsünü yasaklamak istiyorum.” dedi. Okullarda başörtüsü takma yasağını genişletip kamusal alana yaymak istediğini söyleyen Le Pen, ayrıca göçün yasaklanmasıyla ilgili referandum yapacağını aktardı.

Zemmour’dan 1 Milyon Sığınmacıyı Sınır Dışı Etme Vaadi

Diğer aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour da seçilirse 1 milyon sığınmacıyı Fransa’dan sınır dışı edeceğini söyledi.

Zemmour France Info’da katıldığı programda, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 5 yıllık görev süresince ülkeye 2 milyon sığınmacı getirdiğini ifade etti. “Ben de 1 milyon yasa dışı, suçlu yabancı sığınmacıyı sınır dışı edeceğim.” diyen Zemmour, çifte vatandaşlığı olan suçluların Fransız vatandaşlığını iptal etmeyi vadetti.

Macron: “Aşırı Sın Yükselişini Engelleyemiyorum”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkede son 5 yılda aşırı sağın yükselişini engelleyemediğini belirtti. France Inter radyosunda yaptığı açıklamada, toplumda çevre, jeopolitik ve sosyal medya ile ilgili birçok sorunun bulunduğunu ve bunların korku yarattığını söyledi.

Aşırı sağın bu korkuyla oynadığını ifade eden Macron, son 5 yılda aşırı sağla ilgili sorunlardan kaçmadığını ancak yükselişini engelleyemediğini dile getirdi.

Macron, aşırı sağcı seçmenlerin sorunlarına gerçek çözüm bulunabileceğini, aşırıya meyilli insanların ikna edilmesi gerektiğini belirtti. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler