'Almanya'

Saldırı Hazırlığındaki Aşırı Sağcı Öğrencinin Evinde Silah ve Bombalar Bulundu

Almanya'nın Essen kentinde 2 okula saldırı hazırlığında olduğundan şüphelenilen 16 yaşındaki bir lise öğrencisinin evine düzenlenen baskında, yabancı karşıtı manifestonun yanı sıra el yapımı bombalar, silah ve yay bulundu.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Polisten yapılan açıklamaya göre, bir okula sadece 800 metre uzaklıktaki dairede sabaha karşı yapılan baskınla ele geçirilen ve aşırı sağcı olduğu düşünülen öğrencinin yakalanması nedeniyle bölgedeki iki okul, patlayıcı yerleştirilmiş olabileceği gerekçesiyle kapatıldı. Polis, zanlının devam ettiği Essen-Borbeck’teki Don-Bosco Lisesi ve bir önceki okulu Schloss Borbeck Orta Okuluna yönelik saldırı planında olduğundan şüphelendiklerini açıkladı.

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyaleti Başbakan Yardımcısı Joachim Stamp, Twitter’da yaptığı açıklamada, muhtemel bir Neonazi terör saldırısı şüphelisinin yakalandığını belirterek, Essen polisine teşekkür etti.

KRV İçişleri Bakanı Herbert Reul (CDU) da yaptığı açıklamada, Essen’deki operasyonlarıyla polisin “bir kabusu önlemiş olabileceğini” söyledi. Reul, iki okuldaki operasyonlarda on patlayıcı tespit köpeğinin kullanıldığını ve operasyona toplam 123 memurun katıldığını açıkladı.

Arkadaşının İhbarı Üzerine Yakalandı

Yerel basındaki haberlerde, olayın, şüphelinin sınıf arkadaşının polisi aramasıyla ortaya çıktığı aktarıldı. Polisi arayan 16 yaşındaki gencin sınıf arkadaşının lisede eğitim gören öğrencilere “kan banyosu” yaptıracağını söylemesinin ardından polisin harekete geçtiği belirtildi.

Perşembe sabahı baskın yapılan  evinde çivili bomba, borulu bomba, yay ve el yapımı silah bulunan şüphelinin  ve anne-babasının sorgulandığı, iki okulun ise bomba yerleştirilmiş olabileceği gerekçesiyle uzman ekiplerce arandığı bildirildi. Şüphelinin evinde yabancı düşmanı, Yahudi ve Müslüman karşıtı ve aşırı sağcı fikirlerin yer aldığı çeşitli yazı ve manifestoların da bulunduğu ifade edildi.

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020’de ırkçı bir terörist tarafından iki kafeye düzenlenen saldırıda aralarında Türklerin de bulunduğu 11 kişi yaşamını yitirmişti. Evine dönüp annesini öldürdükten sonra intihar ettiği bildirilen Tobias Rathjen’in daha önce yabancı düşmanı bir manifesto yayımladığı ortaya çıkmıştı. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler