'FRANSA'

Fransa’da Havuzlarda Tesettür Mayoya İzin, Yargı Engeline Takıldı

Fransa’da mahkeme, Grenoble Belediyesinin yüzme havuzlarına kadınların tesettür mayoyla girebilmesine izni veren kararını askıya aldı.

Fotoğraf: Shutterstock / Vershinin89

Grenoble İdari Mahkemesi, kentin Belediye Meclisinin 16 Mayıs’ta onayladığı yeni havuz kurallarındaki tesettür mayoya izin veren düzenlemeyi askıya aldı. Mahkeme, bu maddeyi “kamu hizmetlerinin tarafsızlığına aykırı” buldu.

Belediye Başkanının İtirazı

Grenoble Belediye Başkanı Eric Piolle, Twitter mesajında, mahkemenin kararına itiraz ederek Danıştaya başvuracaklarını duyurdu. 16 Mayıs’ta Grenoble Belediye Meclisi, kamuya ait yüzme havuzlarına yönelik düzenlemelerde değişikliğe giderek tesettür mayosunu da kapsayan kıyafet serbestisi getirmişti. 1 Haziran’dan itibaren yürürlüğe girmesi öngörülen bu düzenleme, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’in talimatı üzerine İsere Valisi tarafından mahkemeye taşınmıştı.

Danıştay Yasak Getirilemeyeceğine Hükmetmişti

Daha önce Fransa’da “burkini” olarak anılan tesettür mayoya ilk yasak, Cannes Belediyesi tarafından plajlarda uygulanmıştı. Ülkenin güneyindeki bazı belediyelerin de yine bu yönde karar alması üzerine Müslüman sivil toplum örgütleri yasağı yargı merciilerine taşımıştı. Danıştay, 26 Ağustos 2016’da tesettür mayoya plajlarda yasak getirilemeyeceğine hükmetmişti. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler