'Cami Saldırıları'

Avusturya’da Camiye İslam Karşıtı Saldırı

Avusturya'da kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından Sollenau Yeşil Camii'nin dış duvarlarına, ırkçı ve İslam karşıtı yazılar yazıldı.

Fotoğraf: Islamische Föderation Sollenau Facebook sayfası

Aşağı Avusturya eyaletine bağlı Sollenau’da bulunan İslam Federasyonu Viyana’ya (IFW<) bağlı Yeşil Camii’ne kimliği belirsiz bir kişi tarafından boyalı saldırı yapıldı. Cami yetkililerinin yaptığı açıklamada, sabah erken saatlerde kimliği belirsiz bir kişinin caminin bulunduğu araziye izinsiz şekilde girerek, dış duvarlara İslam karşıtı ve ırkçı ifadeler yazdığı belirtildi.

IFW Sollenau Yeşil Camii Başkanı Samet Balcancı, olayla ilgili büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, saldırıyı gördükten hemen sonra polise gittiklerini, polisin olayla ilgili soruşturma başlatacağını belirttiklerini aktardı. Balcancı, bu saldırının camiye yönelik ilk saldırı olmadığını, daha önce de camiye yönelik çeşitli saldırı ve tehditler yapıldığını belirtti. Daha önce yaşanan bu saldırıları da polise ilettiklerini ancak faillerin bulunmadığını bir sonuç alınamadığını kaydetti.

Saldırgan Güvenlik Kamerasında

Boyalı saldırının gece 3:00 sularında yapıldığını güvenlik kameraları görüntülerinden tespit edildi. Kamera görüntülerinde saldırıyı yapan kişinin çok rahat tavırlar sergilemesinin dikkat çekici olduğunu aktaran Başkan Balcancı, saldırganın otomatik lambalar falan yandığında hiç korkmadan devam ettiğini bir duvar bittikten sonra rahatça kadınlar tarafına gidip saldırısına devam ettiğini söyledi.

Caminin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da bu saldırının sadece camiye karşı değil, tüm bir dinî cemaate, onun mensuplarına ve din özgürlüğüne yönelik olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada “Bu nedenle bu İslamofobik eylemi mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor ve siyasetteki sorumlulardan ırkçı saldırılar gerçekleştiren aşırılık yanlılarının da hesap vermelerini ve böyle bir şeyin toplumumuzda yeri olmadığına dair açık bir sinyal vermelerini bekliyoruz.”  dendi. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler