'Almanya'

Almanya’da Müslüman Kadınlara Yönelik Ayrımcılığa Dikkat Çekildi

Almanya'nı Köln  ve Bergkamen kentlerinde "Değiştirebilirsin" temasıyla düzenlenen sokak etkinliklerinde, Müslüman kadınların sokakta, iş yerinde, kurumlarda ve daha birçok alanda karşılaştığı ayrımcılıklara dikkat çekildi.

Fotoğraf: @IGMG - AA

Almanya’nın Köln  ve Bergkamen kentlerinde “Değiştirebilirsin” temasıyla düzenlenen sokak etkinliklerinde, Müslüman kadınların sokakta, iş yerinde, kurumlarda ve daha birçok alanda karşılaştığı ayrımcılıklara dikkat çekildi.

Fotoğraf: IGMG – AA

Tarihi Köln Katedrali önünde Almanlara ve katedrali gezen turistlere, konuya ilişkin broşür dağıtıldı, Avrupa’da son dönemde başörtülü Müslüman kadınlara yönelik artış gösteren ayrımcılık ve maruz kaldıkları İslamofobik saldırılar anlatıldı.

Fotoğraf: IGMG – AA

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatı ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlikte, özellikle başörtüsü takan Müslüman kadınların, sosyal yaşamda, iş hayatında ve kurumlarda ayrımcılık ve İslamofobiden dolayı zorluklar yaşadıkları ifade edildi.

Fotoğraf: IGMG – AA

Etkinliklerin gelecek aylarda Almanya’nın çeşitli kentlerinin yanı sıra Avrupa’daki diğer ülkelerde de düzenlenmesinin planlandığı belirtildi. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler