'Almanya'

Leipzig’te Başörtülü Kadınlara Irkçı Saldırı

Leipzig'te bir tramvay durağında bir grup başörtülü kadın iki kişinin ırkçı sözlü saldırısına uğradı. Kadınlar saldırı sırasında olay yerinden geçen iki kişinin yardımıyla ve hareket etmek üzere olan bir tramvaya binerek saldırganlardan kaçabildi.

Fotoğraf: uslatar / Shutterstock.com

Almanya’nın Saksonya eyaletine bağlı Leipzig şehrindeki bir tramvay durağında 26 Ağustos cuma akşamı iki erkek, başörtülü altı kadına ırkçı sözlü saldırıda bulundu. Saldırıya uğrayan kadınlar, hareket etmek üzere olan bir tramvaya binerek saldırıdan kaçarken, saldırganların kadınları takip etmeye çalıştığı aktarıldı.

O sırada olay yerinden geçmekte olan iki kişi kadınların yardımına koşarak saldırganları durdurdu. Bu sırada saldırganlara müdahale eden iki kişiden biri onları durdurmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Alarma geçen polis memurları kısa sürede 22 ve 34 yaşındaki ırkçı saldırganların yerini tespit etti. Polisten yapılan açıklamada, saldırganların her ikisine de önce ambulansta tıbbi müdahale yapıldığı, ardından polis tedbirlerine tabi tutuldukları ifade edildi. Açıklamada ayrıca 22 yaşındaki saldırganın bir polis memuruna da hakaret ettiği belirtildi. Aynı saldırganın üzerinde ecstasy olarak bilinen uyarıcı hap da ele geçirildi.

İki Saldırgan ve Onlara Müdahale Eden Vatandaşa Soruşturma

İfadeleri alınan saldırganlar serbest bırakılırken, polis failler hakkında hakaret soruşturması açıldığını, üzerinde uyuşturucu bulunan saldırgan hakkında narkotik yasasını ihlal ettiği için ayrıca bir soruşturma daha açılacağı bilgisini paylaştı.

Saldırganların yanı sıra, kadınlara yardım etmek için göz yaşartıcı gaz kullanan kişi hakkında da ağır yaralama suçu işlediği gerekçesiyle soruşturma açıldığı aktarıldı. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler