'İsviçre'

Schlieren Şehrindeki Müslümanlar Zürih’teki Witikon Mezarlığına Gömülebilecek

Zürih şehrinde bulunan Witikon mezarlığı İslami usullere göre defni mümkün kılan bir mezarlık alanına sahip. Schlieren şehrinde ise İslami usullere göre defin mümkün değil. Schlieren, 2023 yılı itibarıyla Müslümanların defnini kolaylaştırmak için Zürih ile birlikte çalışacak.

Zürih şehrinde bulunan Witikon mezarlığı İslami usullere göre defni mümkün kılan bir mezarlık alanına sahip. Zürih kantonunun Dietikon ilçesinde bulunan yaklaşık 20 bin nüfuslu Schlieren şehrinde ise İslami usullere göre defin mümkün değil. Belediye meclisinin bu hafta içerisinde yayımladığı karara göre, Schlieren, 2023 yılı itibarıyla Müslüman inancına sahip insanların durumunu iyileştirmek için Zürih ile birlikte çalışacak.

20 Haziran 2022 tarihinde Zürih İslami Organizasyonlar Birliği (Alm. “Vereinigung der Islamischen Organisationen Zürich”), Müslüman inancına mensup merhumların Witikon mezarlığındaki mezarlık alanına defnedilmesi amacıyla Schlieren’e Zürih şehri ile bir üyelik anlaşması yapması için başvuruda bulundu. Bu başvuru, Schlieren’de İslami usullere göre defni mümkün kılan bir mezarlığın olmamasıyla gerekçelendirildi. Zürih Witikon mezarlığı, Schlieren’e yakın olması dolayısıyla İslami kuruluşlar tarafından alternatif olarak önerildi. Belediye Meclisi, teklifi memnuniyetle karşıladı ve üyelik sözleşmesini tasdik etti. Sözleşme, 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girecek.

Defin maliyetleri ile ilgili olarak, Zürih şehrinin her cenaze için belirli bir ücret talep ettiği görülmektedir. Schlieren, kanton cenaze yönetmeliğine göre bunun bir kısmını ödeyecek, geri kalan miktar merhumun akrabaları tarafından ödenecek. Belediye meclisine göre bu yeni düzenleme, Schlieren belediyesinin diğer cenaze törenlerine kıyasla ek bir çaba göstermesini gerektirmeyecek.

2013 yılında belediye meclisi, Schlieren mezarlığında Müslümanlar için ayrı bir mezarlık alanı planlamıştı. Ama parlamento buna karşı çıkmıştı. Belediye meclisi ise verilen bu karara saygı duyduğunu belirtmişti. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler