'ABD'

Göçmenlerin Sığınma Evinde Kalabileceği Süre Sınırlandırıldı

New York'ta Belediye Başkanı Eric Adams, yetişkin göçmenlere alternatif konut bulup kendilerine sağlanan sığınma evlerinden çıkmaları için verilen sürenin azaltılacağını açıkladı.

Shutterstock.com

Amerikan yayın organı The Hill gazetesinin haberine göre, New York Belediyesi kentte yaşayan göçmen sayısının artması ve konaklamanın yetersiz kalması nedeniyle yetişkin göçmenlerin sığınma evlerinde kalma süresini kısıtlama kararı aldı. Göçmenlere kalacak yer sağlama noktasında sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Adams, sığınma evlerinde kalan yetişkin göçmenlere alternatif konut bulmaları için 60 gün mühlet verileceğini söyledi. Söz konusu kararın sığınma evlerinde kalan çocuklu ailelere yer açmak için alındığını kaydeden Adams, ulusal bir sorunun New York’un omuzlarına yüklenmesinin kabul edilemeyeceğini ve kentteki durumun sürdürülemez olduğunu belirtti.

Belediye Göçmenlere Destek Sağlayacak

New York Belediyesinden yapılan açıklamada, göçmenlerin alternatif konut seçeneklerini keşfetmeleri ve gelecek planı yapmaları için onlara destek sağlanacağı bildirildi. Göçmenlerin, 60 günün sonunda alternatif konut bulamazlarsa, sığınma evinde kalabilmek için yeniden başvuru yapmak zorunda kalacakları duyuruldu.

New York kent denetçisi Brad Lander, söz konusu kararın barınma hakkını baltaladığını ifade etti. Lander, uygulamanın daha fazla insanı sokakta bırakacağına ve diğer kent hizmetlerini zorlaştıracağına dikkati çekerek bu kararı eleştirdi.

Belediye, Göçmenleri Başka Şehirlere Yönlendirecek Broşür Dağıtacak

Öte yandan belediye, Meksika sınırında New York’ta barınma ve hizmet garantisi olmadığı, yiyecek ve ulaşımın çok pahalı olduğu gibi bazı bilgileri içeren broşürler dağıtacak. Broşürde “ABD’de nereye yerleşeceğinize karar verirken lütfen başka bir kenti değerlendirin.” ibaresi yer alacak. New York’a Nisan 2022’den bu yana gelen 90 binden fazla göçmenin en az 58 bini belediyenin himayesinde yaşıyor. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • İngiltere'nin Sığınmacı Gemisi Tartışma Yarattı: Yüzen Hapishane - Camia
    2023-07-21 13:12:53

    […] Başbakanı Rishi Sunak da daha önce yaptığı açıklamada, düzensiz göçmenlerin otellerde konaklamasının vergi mükelleflerine maliyetinin günde yaklaşık 6 milyon sterlini […]

Son Yüklenenler