'Hollanda'da İslam'

Hollanda Camiler Konusunda Avusturya’nın İzinde

Avusturya’dan sonra Hollanda'da da ülkedeki imamların yurt dışından finanse edilmesi ile ilgili tartışmalar alevlendi. Hollanda da camilerin yurt dışından finanse edilmesinin yasaklanması istenirken, Suudi Arabistan, Türkiye ya da Balkanlar gibi yurt dışından gelen imamlar aracılığıyla bu ülkelerin etki oluşturmaya çalıştığı düşünülüyor.

Avusturya’da geçtiğimiz yıl güncellenen İslam Yasası ile ülkedeki imamların yurt dışından finanse edilmesi yasaklanmış, ardından Türkiye’den gelen bir imamın ilk kez vizesi uzatılmayarak sınır dışı edilmişti. Benzer talepler senelerdir diğer Avrupa ülkelerinde dile getirilirken Hollanda da camilerin yurt dışından finanse edilmesinin yasaklanmasını istedi. Suudi Arabistan, Türkiye ya da Balkanlar gibi yurt dışından gelen imamlar aracılığıyla bu ülkelerin etki oluşturmaya çalıştığı düşünülüyor.

Sosyalist Parti’den Sadet Karabulut ve Hristiyan Demokrat Parti CDA’dan Pieter Heerma Hollanda’daki camilerin yurt dışından finanse edilmesinin yasaklanması talebinde bulundular. Parlamentodaki diğer partiler tarafından da desteklenen öneri ile Selefilerin ve “ultra Ortodoks” Müslümanların etkisinin azaltılması isteniyor.

Türkiye’den gelen din görevlilerinin ve Türkiye kökenli İslami cemaatlerin aşırı fikirlere karşı bağışıklık kazandırıcı çalışmalarını görmezden gelen talepler Hollanda’daki Müslüman cemaat tarafından tepkiyle karşılandı.

Fotoğraf:Shutterstock/ www.hollandfoto.net

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler