"GÜNDEM"

Sri Lankalı Mültecinin Öldürülmesinde Kasıt Şüphesi Araştırılıyor

Ekim başında İsviçre'de bir göçmen merkezinde çıkan kavgaya müdahale eden polis ekiplerinin açtığı ateşte Sri Lankalı bir mülteci hayatını kaybetmişti.

19 Ekim 2017 admin

İSVİÇRE | 7 Ekim Cumartesi günü Ticino kantonu yakınlarındaki bir göçmen merkezinde gerçekleşen olayda İsviçre Polisi, Sri Lankalı bir mülteciyi silahla vurarak öldürmüştü. Ticino Savcılığı olayda kasıt olup olmadığı şüphesiyle soruşturma başlattı.

İtalyanca konuşulan Ticino kantonuna bağlı Brissago şehrinde, mülteciler arasında gece yarısından sonra çıkan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Polis ekiplerinin müdahalesinde 38 yaşındaki mülteci hayatını kaybetmişti.

Şikayet üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, hayatını kaybeden kişinin tartıştığı iki mülteciyi güvenli bir binaya taşıdıktan sonra olaya müdahale etmişti.

 

Kasıt Şüphesi Araştırılıyor

Ticino Emniyet Teşkilatı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, polislerin kendilerini savunmak maksadıyla ateş ettiklerini, açılan ateş sonucu bir kişinin ağır yaralandığını duyurmuştu. Açıklamada, hayatını kaybeden kişinin ilk yardım uygulamasına rağmen olay yerinde hayatını kaybettiği bilgisi yer aldı.

Olayın ardından açılan soruşturmada polisin nefsi müdafaa dışında bir saikle hareket edip etmediği araştırılıyor. Polislerin etkisiz hâle getirmek yerine öldürme kastıyla ateş etmiş olabileceği şüphesini değerlendiren savcılık soruşturmanın ardından polisler hakkında dava açılabilecek.

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler