"Belçika"

Belçika’da Kriminal Göçmenlerle Mücadelede Ayrı Ekip Teklifi

Belçika’da Sığınma ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Theo Francken, ülkede yasa dışı faaliyetlere karışan göçmenlere karşı bir polis timinin kurulmasını teklif etti.

18 Kasım 2017 admin

Göçmenlere Ayrı Polis

Federal Parlamento’daki bütçe görüşmelerinde konuya ilişkin teklifini açıklayan Francken, olaylara karışan illegal göçmenlerin hızlı biçimde tespiti ve sınır dışı edilmesi için bir polis timinin kurulmasının gerekli olduğunu savundu. Yeni bir emniyet gücü birimi olarak Yabancılar Ofisi’yle eşgüdümlü çalışarak kriminal olaylarda anlık tedbirlere başvurması beklenen tim talebinin Francken’in açıklamalarının ardından önümüzdeki haftalarda Parlamento’ya gelmesi bekleniyor.

 

Ayrımcılık Getirir mi?

Francken, geçtiğimiz günlerde Fas’ın Dünya Kupası’na katılmasını kutlayan göçmenlerin polisle yaşadığı arbedeyi örnek göstererek göçmenlerin kriminal davranışlarıyla daha etkin mücadele edilmesi gerektiğini savunuyor. Ancak suçla mücadelede yerli-göçmen ayrımı şeklinde bir uygulama ne Belçika ve ne de Avrupa Birliği hukukunda mevcut. Yeni emniyet biriminin göçmenlerle kalmayarak Afrika kökenli Belçika vatandaşları için de sorumlu olabileceği iddiaları, ayrımcılık şüphesini gündeme getiriyor.

Belçika nüfusunun yüzde 23’ünü  aralarında Fas, İtalya ve Türkiye kökenli göçmenlerin de bulunduğu yabancı kökenliler oluşturuyor. Yani 11 milyonu aşkın vatandaşa sahip ülkedeki her dört kişiden biri yabancı kökenli.  

 

Terör Endişesi Artıyor

22 Mart 2016’da ikisi Brüksel havalimanında, biri Maalbeek metro istasyonunda gerçekleşen intihar saldırılarında 32 kişi hayatını kaybetmiş, saldırılar sonrası Belçika hükûmeti güvenlik önlemlerini sıklaştırmıştı. Son olarak, salı günü oynanan Belçika-Japonya hazırlık karşılaşması öncesi saldırı ihbarı yapılmış, ancak yetkililer gerekli tedbirleri alarak maçın iptal edilmemesine karar vermişti.     

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler