"GÜNDEM"

Roma’da Özgürlük Sesleri: Göçmenler Sokağa İndi

İtalya’nın başkenti Roma'da göçmenler ve onlara destek veren sivil toplum kuruluşları, göçmen hakları için yürüyüş düzenledi.

18 Aralık 2017 admin

Başkent Roma’da toplanan yaklaşık 25 bin kişi, Repubblica Meydanı’ndan Popolo Meydanı’na yürüdü.

 

Roma’da Özgürlük Sloganları

“Sınırlar Olmadan Haklar” adıyla düzenlenen yürüyüşe, öğrenciler, bazı dini dernek ve sendika temsilcileri katıldı. Yürüyüş sırasında protestocular, “Özgürlük”, “Yeter”, “Irkçılığa son” ve “Baskıya hayır” şeklinde slogan attı. Yürüyüş sırasında herhangi bir olay çıkma ihtimaline karşı güvenlik güçleri, kortejin geçtiği güzergahlarda geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

İçişleri Bakanıyla Görüşme Talebi

Yürüyüşü organize eden Aboubakar Soumahoro, hükümetten, göçmenler için yasal oturum izinlerinin verilmesini ve barınma haklarının sağlanmasını talep ettiklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Marco Minniti ile görüşmek istediklerini belirten Soumahoro, “Onlar, yıllarca bizim hakkımızda konuştular, bize yönelik politikalar yaptıklarını söylediler ama sonuç olarak yapılan her şey bize karşıydı. Bakan Minniti’nin niyetinin ne olduğunu öğrenmek için kendisiyle görüşmek istiyoruz.” diye konuştu.

 

Geçtiğimiz yıla göre İtalya’ya ulaşan göçmenlerin sayısı yüzde 70 oranında azalmış durumda. 2016’da 181 bin kişinin deniz yoluyla ulaştığı İtalya’ya bu sene 118 bin göçmen geldi. Bu sayı, 2015’te 1 milyonu aşan göçmen girişi göz önüne alındığında dikkate değer bir azalma olarak kayıtlara geçiyor. Geliş sayısı azalmasına rağmen AB içi göçmenlerin yeniden yerleştirilmesi programlarının etkisiz olması sebebiyle göçmenlerin büyük bölümü İtalya’da kalıyor. (AA, P)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler