"GÜNDEM"

Fransa | İslam Karşıtı Vakalarda Düşüş Var

Fransa’daki “İslamofobiye Karşı Ulusal Gözlemevi”, 2017’de Müslümanlara yönelik saldırılarda düşüş yaşandığını açıkladı.

3 Şubat 2018 admin

Fransa’da Müslümanları hedef alan saldırılar, 2017’de bir önceki yıla kıyasla yüzde 34,6 oranında azaldı. Ülkedeki Müslümanların ulusal düzeyde temsil kurumu olan Fransa İslam Konseyi’ne (CFCM) bağlı “Fransa İslamofobiye Karşı Ulusal Gözlemevi” (ONCI), Fransa’da Müslümanlara yönelik nefret suçları hakkında bir rapor yayınladı. Rapora göre, Müslümanlara yönelik saldırılar, 2017’de bir önceki yıla kıyasla yüzde 34,6 oranında düştü.

 

Müslümanlara Yönelik 121 Saldırı Kayda Geçti

Raporda, Müslüman karşıtı saldırıların yanı sıra cami ve mescitlerin de hedef alındığı ve 2017’de 68 cami veya mescide saldırı düzenlendiği vurgulandı. Fransa’da 2016’da Müslüman karşıtı 185 saldırı kayıtlara geçerken cami ve mescitlere yönelik 78 saldırı düzenlenmişti.

Fransa İçişleri Bakanlığının yayımladığı raporda, Müslümanlara karşı saldırıların 2017’de bir önceki yıla göre yüzde 58,5 oranında azaldığı bildirilmişti. Raporda, geçen yıl Müslümanlara karşı 49 saldırı düzenlendiği kaydedilmişti.

 

Öte yandan, ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) uygulaması çerçevesinde 19 cami kapatılırken herhangi bir sinagog veya kilise hakkında kapatma kararı verilmedi.  

Fransa’da 13 Kasım 2015’te 130 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarından sonra ilan edilen OHAL, 1 Kasım 2017’de kaldırılmıştı. OHAL’in sona ermesiyle terörle mücadele kanununda yapılan bazı değişikliklerle OHAL’in kapsadığı bazı düzenlemeler kalıcı hale getirilmişti. Yeni kanuna göre, adli makamların birçok yetkisi valiliklere devredilirken camilerin kapatılması kolaylaşıyor. (AA)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler