"Almanya"

Almanya | Müslümanlar Nefret Suçlarının Hedefinde

Almanya’da 2017 yılı içinde Müslüman karşıtı 1069 saldırı gerçekleştirildi. İslam karşıtı saldırılar 2017 yılında ilk defa “siyasi motif içeren suçlar” altında ayrı bir kategoride istatistiklere geçirildi.

19 Şubat 2018 admin

Almanya Federal Kriminal Daire (BKA) 2017 yılı içinde siyasi motiflerle işlenen suç eylemlerinin sayısını açıkladı. Buna göre Almanya’da geçtiğimiz yıl Müslüman ve Yahudi karşıtı toplam 2564 suç işlendiği kaydedildi. Bunlardan 1495’inin Yahudilere yönelik, 1069’unun ise Müslüman ve İslami kurumlara yönelik saldırılar olduğu belirtildi. Hristiyan karşıtı suç eylemi sayısının ise 127 olduğu belirtilirken, sayıların kesin olmadığı ve eyalet emniyet birimlerinden gelecek doğrulama veya güncellemelere göre değişebileceği vurgulandı. Kesin rakamlar 2018 yılı içinde açıklanacak.

“Hükümet İslam ve Yahudi Karşıtı Suçların Üzerini Örtüyor”

İki hafta önce Federal Hükümet tarafından 2017 yılında Hristiyanlara yönelik 100 saldırı gerçekleştirildiği açıklaması büyük yankı uyandırmıştı. Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili ve Hristiyan Birlik İçişleri Hukuk Müşaviri Ansgar Heveling bu sayıyı “alarm verici” olarak nitelendirmiş, Hristiyanların ve Hristiyan kurumların korunması için gereken her önlemin alınması ve ceza kanunundaki açıkların kapatılması çağrısında bulunmuştu. Buna karşılık Yeşiller Partisi İçişleri Sözcüsü Irene Mihalic Federal İçişleri Bakanlığına diğer dinî gruplara yönelik saldırılara dair sayıların da açıklanması talebiyle yazılı bir dilekçe sunmuştu. Mihalic’in talebine cevaben açıklanan BKA istatistiklerine göre Müslüman ve Yahudi karşıtı saldırıların Hristiyan karşıtı saldırılara oranla 20 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Açıklanan rakamlar üzerine Irene Mihalic, hükümet tarafından Hristiyan karşıtı saldırıların sayısı aktarılırken Müslüman ve Yahudi karşıtı saldırıların çok daha fazla olmasına rağmen bundan bahsedilmemiş olmasını “provokasyon” olarak nitelendirdi. Bu şekilde seçici bir sunumun Almanya’daki İslam ve Yahudi karşıtı eylemlerin üzerini örtmek anlamına geldiğini belirten Mihalic, “Böylesi tek taraflı bir açıklama aşırı sağcıların ekmeğine yağ sürüyor.” dedi.

Almanya İslam Konseyi: “Saldırılar Müslümanların Gözünü Korkutmamalı”

Almanya İslam Konseyi (Islamrat) Genel Başkanı Burhan Kesici de konuyla ilgili bir açıklama yaparak “Almanya’da işlenen İslam karşıtı saldırıların boyutu korkunç.” dedi. Bu saldırıların Müslümanların gözünü korkutmaması gerektiğini ifade eden Kesici, “Hedef her zamanki gibi Müslümanların Almanya’da tam ve eşit vatandaşlar olarak varlıklarını sürdürmeleri.” dedi. Azınlıklara yönelik gerçekleştirilen saldırıların toplumda kalıcı izler bırakacağını savunan Kesici, siyasilerin bunu görerek bir an önce harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. (mk)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler