"Belediye Başkan Yardımcısı"

Fransa | “Çok Fazla Arap Var” Diyen Belediye Başkan Yardımcısı Özür Diledi

Fransa'da görev yaptığı şehirde çok fazla Arap olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı yanlış anlaşıldığını iddia ederek özür diledi. Kendisine yönelik yapılan istifa çağrılarına rağmen ise görevine devam edeceğini açıkladı.

Fransa’da Toulouse Belediye Başkan Yardımcısı Aviv Zonabend, İsrail’de katıldığı bir radyo programında söylediği sözler sonrası başlayan tartışmada ilk kez konuştu. Programda, görev yaptığı şehirde çok fazla Arap olduğunu söyleyen Zonabend, yanlış anlaşıldığını iddia ederek özellikle Müslümanlardan özür dilediğini açıkladı. Kullandığı ifadeler sonrası Toulouse Belediye Başkanı Jean-Luc Moudenc’in 24 saat içerisinde istifa etmesini istediği Zonabend, bu isteği ise yerine getirmeyeceğini açıkladı.

Aviv Zonabend, France 3 Televizyonu’nda yayınlanan açıklamasında, kariyeri boyunca ırkçılıkla mücadele ettiğini savundu. Kullandığı ifadeler nedeniyle kırılan herkesten özür dilediğini aktardı. Toulouse’daki Müslümanlardan kendisine destek mesajları geldiğini aktaran Aviv Zonabend, “Cumhuriyetimizin yasalarına saygılı olan tüm Müslümanlara yönelik duyduğum dostluk ve sempatiyi açıkça tekrar teyit etmek istiyorum.” dedi. Zonabend İbranice kullandığı ifadelerin Fransızca’ya çevrilirken nüans farkı gözetilmeden yanlış tercüme edildiğini savundu.

Toulouse’da Çok Fazla Arap Var” Demişti

Fransa’da geçen hafta yaşanan olayda, Toulouse Belediyesi’nde kardeş şehirlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Aviv Zonabend’ın Tel Aviv ile Toulouse’un kardeş şehir olması için yürütülen çalışmalar nedeniyle gittiği İsrail’de söylediği sözler tartışma yaratmıştı. Aynı zamanda İsrail vatandaşı da olan Aviv Zonabend, katıldığı radyo programında sunucunun Toulouse’da ne kadar Arap olduğu yönündeki sorusuna, “Çok fazla, yaklaşık yüzde 11, 12 oranında” diye cevap vermişti.

Belediye Başkanı: En Sert İfadelerle Kınıyorum

Bu ifadelerin Fransız medyasına yansıması sonrası sosyal medya hesaplarından “Toulouse daha iyisini hakediyor” başlıklı açıklama yayınlayan Toulouse Belediye Başkanı Jean-Luc Moudenc, Aviv Zonabend’ı en sert ifadelerle kınadığını söylemişti. Röportajın tercümesini yaptıracağını kaydeden Moudenc, söylemlerin medyaya yansıdığı şekilde olması halinde Belediye Başkan Yardımcısı’nın istifasını isteyeceğini açıklamıştı. Toulouse Belediye Başkanı bu ifadelerden birkaç gün sonra da Aviv Zonabend’ın kullandığı ifadelerin kendisinin ve çok çeşitli kültürleri barındıran ekibinin taahhütleri arasında bulunan hoşgörü ve saygı anlayışının ihlali olduğunu söylemiş, Zonabend’ın istifasını istemişti.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler